Pages

Aug 5, 2013

misi Mencari Kasut NAB

Assalammualaikum. Hai. 

2 hari berturut-turut balik kerja terus pergi cari kasut buat anak. Nak raya katanya, so kasut raya lah kan namanya. Hehe. Sebelum ni, memang dah puas juga mencari dekat Ipoh nun ha. Ayah nya tak berkenan. Alasan paling utama ialah 'keras' yang mana saya confuse sakit sangat ke pakai yang keras macam tu. Asyik la nak cari yang soft macam kasut Tom & Jerry yang kami beli masa birthday dia setahun hari tu.

Hari pertama, pada mula nya mak Arissa ke Sogo. 
Berkenan yang ini, MMS encik suami.
Berkenan katanya, cantik.


Tanya saiz 6, tarak. Huuu.

Oh ye. Meh nak share sikit hal ukuran kaki.
Arissa kalau diukur dengan pengukur - 13cm.
But the most aaccurate ialah dengan memaklumkan saiz kasut sekarang.
So, size kasut Tom Jerry Arissa 21 yang bersamaan dengan 5.
So, atas cadangan orang kedai juga the best is 6.
Sebab kalau 5 1/2 ngam2 je.
At least 6, boleh pakai lama sikit katanya.
Hahahaha.
Makanya, misi mencari saiz 6.
Saiz 7 besar bebeno ghupanya.
Kalau asyraf guna tisu, Arissa kena guna sapu tangan good morning.
Hahahaha.

Antara pilihan kasut dan sandal yang ada di Sogo.


Sandal ayah Arissa memang tak nak.
Sama macam ayah tak nak mak pakai sandal.
Kasut lebih baik kata nya.
Baik lahhhh.
Hehehehe.
Kasut yang bawah tu cantik jugak.
Tapi sporty.
Tak sesuai nak ganding dengan baju kurung.
Nak beli dua, mak ayah tak berapa nak kayo.
Hahahaha.

So, membawa diri ke KLCC pulak.


Berkenan dengan yang ini. 
Sangat berkenan sebenarnya. 
Coklat boleh matching je mana-mana warna.
Kononnya.
Tanya size, 7 1/2 sahaja yang ada.
Sangat frust. 
Usha jugak yang lain-lain.
Tak kenan. Huuu.
Husband suruh balik.
Dah pukul 9 malam kot.
Hihihi.
Isteri solehah.
Akur.
Nak tunggu pun bukannya tiba-tiba size tu muncul.
Hahaha.

Then. Gigihkan diri ke MidValley pulak. Hehe.
Gigih jugak cari. Lone Ranger uols.
Sedih. Tak jumpa jugak.
Udah ler tengah stress.
Semua butik barang baby daku terjah.
Nasib baik baju dak busuk overload.
Kalau tak, mahu ada jugak daku add on.
Kena istighfar panjang tengok baju-baju.
Hahahaha.

Dah puas pusing, tak jumpa.
Kembali ke kedai asal.
Jumpa jugak yang ada saiz.
Walaupun bukan yang di berkenan seperti yang di atas 
Lembut jugak.
Nak tengok??!! Mami Asyraf tak sabar nak tengok.
Hahahaha.
But the truth nanti Arissa serupa Asyraf lah.
Hahahaha. U get what I meant Leenda?
Hewhewhew. 


Beli tanpa mms Encik Suami.
Dah beli terus bergegas balik KL Sentral.
Makan Curry Noodle yang tak sedap.
Haihhhh!
Encik suami cakap,
"cantik. nampak exclusive."
Wahhh gittew.
Eh kalau korang rasa tak, tak marah.
Lain mata lain tafsiran.
Kaaaannnn.
Hehehehe.





Ha... Itulah dia kasut dak musyuk masyam tuh.
Serius anak bapak uols.
Tempat yang sama ayah nya beli kasut untuk sanding dulu.
Tempat yang sama hokey.
Jenuh mencari.




satunotahati: dulu mak awak pakai bata je nak oi.
ikut pe'el ayah awak, ha kecik-kecik dah pakai nih.
mak kena tunggu special day baru dapat. kahkahkah.

p/s: Alhamdulillah hati semakin tenang.
Saya berserah pada Allah SWT sebab Allah Maha Mengetahui.

XOXO,
Mak Arissa.

5 comments

Mimy Hamid said...

mmg cerewet ayah arissa ni...tapi bagus la dia pentingkan kualiti..tgk dah dapat clarks ...mama fayel pun clarrks tengok je telain ailio...hehe

Wawa said...

Wooo weee wooo weeee....mama naila jenis taklarat nak pergi satu mall ke satu mall....dah singgah cari plg cantek n ade size, terus beli...hihi...dapatlah kiko seketul...hihi...ingt nak beli sandal tp tk tau nak cari mane...

♥ ROS ♥ said...

Clarks tu. Mak auni humaira jeling je.hahaha. Nampk cntik kna tahan. Nk cntik n murah sajo :-P

S.n.Fariza said...

Cntiknya..

Ros Anis Rusli said...

mumy airiell xmmpu beli clarks!huhu..ko pakai kasur cap danau je airiell..huhu

Blog design by Rainy Day