Pages

Aug 6, 2013

Ganas Anak Ku

Assalammualaikum. Hai.

Huuuu. Arissa nih memang ganas sikit budak nya. Entah ganas siapa yang dia ikut. Wahaha. Flash card dia, tak sampai setengah jam dah koyak yang telinga. Wooden toys yang pertama beli dekat Aty dulu tuh pun tak sampai sebulan dah tercabut 4 tiang. Tinggal satu tiang. Hahaha. Ganas gitu, manja kemain. Huuuu.

Dalam ganaib baik dia tak ganas dekat orang sekeliling especially budak-budak. Lagi dia suka. Paling ganas pun dengan Acu. Haha. Suka sangat gaduh ngan Acu. Acu pun suka beno nak menyakat. Sampai nangis budak tu dikerjakannya. Geram-geram tu la Arissa suka nak gigit nak babap. Huuu. 

Eh. Nak cerita pasal benda lain sebenarnya. Huuu. Sabtu lepas, pakaikan Arissa gelang tangan dia. Takut lupa, so pakaikan siap-siap kononnya. Tak sampai setengah hari hokey. Sampai Mydin je, gelang tangan putus dia tarik. Nasib baik dalam kereta. Dapatjumpa bebola rantai dia tuh. Haih. Nak marah pun tak guna. Bukan boleh buat apa. Dah nama pun budak, yer dak?


Ha..Inilah gelang tangan Arissa. Gelang yang dia pilihnsendiri hokey dulu. Over sangat anak perempuan mak nih ha. Huuuu. Dah putus, cari tempat nak berbuka dulu. Plan ajak family husband untuk berbuka di luar. Kami pilih Ayam Penyet. Then, kami ke Wah Chan. Nak repair gelang tangan. Huuuu. Sentap uols gelang tak sampai sehari dah putus. Isk. Isk. Isk.

Katanya, nak repair ambil masa 2 3 jam jugak sebab orang ramai. Entah macam mana mata mak Arissa ternampak gelang tangan design nya sebijik macam rantai leher yang Mama Sofiyya tolong belikan. Try tanya jugak kalau trade in berapa dan berapa perlu tambah. Timbang tara - kami decided untuk trade in dan ambil gelang sama design dengan rantai leher. So tambah juga la plus plus plus. Hoho. Harga emas 155 uols. Kalau Lieza dekat, memang kirim kat Lieza lagi. Errrrkkk! :p


Dah yang ini, tak ada pulak dia nak ngusik. Kalau tetiba yang ini pun dia boleh bagi putus, Arissa memang ganas la. Hahaha. Udah ler malam tu, masa temankan Encik Suami pasang rak untuk stor, entah macam mana dalam duduk ribakan Arissa - gelang tangan mak pulak putus. Adeh! Gigih esok nya pergi repair. Sayang nak trade in sebab gelang ini gelang hantaran kahwin. Sayang hoi. Sentimental value gitu.

Ikutkan hati nak tindik telinga Arissa. Tapi Mak Arissa takut. Huuuuu. Try juga usha cincin tapi dok fikir kot tetiba tangan Arissa gatal nak keluarkan concin - tak pasal rugi duit plus plus hoi. Hihi. Besar sikit nanti, boleh la. InsyaAllh. Semoga Allah murahkan rezeki mak ayah. InsyaAllah. Hehe. Eh. Sejak jadi mak nih, tiba-tiba lak tertarik dengan emas segala nih. Hahaha. Mak mak sangat. =P

satunotahati: booking untuk cuti-cuti lepas raya terpaksa cancel.
sebab yang di booking adalah hotel dan bukan villa.
tarikh-tarikh lain semua fulll!! haih!!

XOXO,
Mak Arissa.

2 comments

Ros Anis Rusli said...

ganas betul anak dara ni....hehe

Nurul Aziz said...

rantai ayra pun putus hari tu, tapi sekejap je dia repair.. kat wah chan jugak.. ada pergi satu kedai tu,nak amek masa sampai dua hari, memang takla.. kat wah chan tu pekerja dia memang dah kenal muka sbb regular customer.. tu yg dpt cepat kot..

1 lagi.. selamat hari raya arisa :) best tu baliik kg naik flitee hikhik..

Blog design by Rainy Day