Pages

Jul 5, 2013

Status Alhamdulillah - Sensitif?

Assalammualaikum. Hai.

Each time saya up status muka buku dengan perkataan ALHAMDULILLAH, ramai yang anggap status itu memberikan perkhabaran gembira yang bermaksud - HEY WORLD! I AM PREGNANT AGAIN! Haha. Alololo. Comel aje semuanya kan. Saya tahu they ols sangat eksaited nak tunggu adik Boboi kepada Nur Arissa Batriesya. #ehkompidenaje lol.

Bila orang tanya saya, when will be the next - saya memang tak segan silu cakap saya merancang. Saya tahu pasti ada yang mengata bila kita merancang nih. Tapi saya tahu apa yang terbaik untuk diri saya, suami dan Nur Arissa Batriesya. Dan sesungguhnya Allah Maha Mengetahui. Lagipun, sekiranya Allah berkehendakkan saya untuk pregnant lagi; walau dengan apa cara sekalipun saya merancang, saya akan pregnant jugak. Kan? Semuanya dari Allah.

Kadang-kadang, penat nak dengar orang berkata-kata nih. Tapi saya buat bodoh je. Manusia jer pun. So, tak ada nak sembunyi-sembunyi planning nih kan. Kang kalau kata tak ada rezeki lagi atau belum rezeki lagi walhal kita sebenar nya merancang - Allah makbulkan kata-kata kita tuh baru tau. Ha. Tak nak. Biarlah buruk di mata manusia. Kelakar bila Alhamdulillah aje, orang expect kita pregnant. Haha. Tapi masin mulut uols, kecik tapak tangan nyiru saya tadahkan. Ngeeee.

By the way, family saya jarak adik beradik secara purata nya 3 - 4 tahun. Adik yang ke-3 dan yang ke-4 jaraknya 7 tahun. Hehe. So, rasanya tidak begitu menstresskan kalau orang sibuk nak tanya kan. Hihihi. Tapi entahlah. So far tak menstresskan pun. So-so je kata orang. Hehe. But jujur, kalau tengok baju-baju mengandung yang dah macam-macam fesyen nyer - fuhh! Rasa nak pregnant lagi. Haha. Next baby nanti tak kira, walaupun baju muat semua macam tahun lepas - saya tetap nak pakai baju pregnant yang betul-betul. KahKahKah.

Terima Kasih Ya Allah Dengan Rezeki Yang Engkau Berikan
Rezeki Nur Arissa Batriesya
^___^

satunotahati: jadual survei dah reschedule dan saya super happy!
again. ALHAMDULILLAH! :D

XOXO,
Mak Arissa.

8 comments

Wawa said...

yep! betul sesangat...
macam sy start awal tahun tu mmg takde rancang2 dah...tp rezeki tak smpai2 lg sampai la last month baru rezeki Allah bagi...;D
Alhamdulillah jugak^^

Kesuma Angsana said...

mulut org kan, bila bujang tanyanak kahwin bila, dh kahwin bila nak dpt anak pulak, dah ada anak tanya bila nak tambah pulak.. so takkan abis punya.. buat tak tau ajelah yer !

Aty_Fared said...

Normal soklan2 biler nak tambah anak..belummhabes pantang lg kn dah ditanyer..inikn pulak biler anak dah cecah setahun....huhu

diaryhidupku said...

Tu perkara biasa...kkdg dorg cm xpernah alami he..tmbh lak ppj ni..pe2 buatlh yg tbaik utk keluarga kita..nk ikut ckp org xkemana kita.

diaryhidupku said...

Soklan tu yg xsuka dg...bnyk bnda kena pk...tmbh lak pjj...buatlh yg tbaik utk kuarga..kita yg mrncang kuarga kita...tp bgs la kwn yg caring ni...haha

Pinkbubblegumprincess said...

biasalah ya,, orang mok poret bah..gago bertanyak ngan kita,, tp think positive jak maybe they care ttg kita hehe

mama ila said...

haah..betul tu..soalan2 cenggini mmg xde kesudahan..nanti dah anak dua pun org Tanya bila nak tambah anak no3...kann?? cam saya..masa anak umur setahun dah ada org cakap..dah boleh tambah nie...hehe.. tapi tu r..tengok baju pregnant skang comel2..pastu tgk kengkawan dah ada 2 anak..tetiba rasa nak pregnant jugak..hahaha

Fifi Nadhrah said...

fifi pon org da mule tanye.. tak suke sebenarnye.. lantak la orang lain.. fifi pon merancang..

Blog design by Rainy Day