Pages

Jul 17, 2013

NAB dan Pool Jadian

Assalammualaikum. Hai.

Hihi. Pool Jadian tuh nama dari Mummy Asyraf. Haha. So, kita pakai je la ye. Hee. Dah lama nak belikan pool untuk Arissa tapi Mak Arissa nih suka hover. Berkenan yang splash pool. En Suami tak berapa berkenan sebab harga nya boleh tahan. Pulak nya Arissa nak main sorang-sorang. Huuuu. Tengok kawan-kawan yang beli splash pool tu semua anak paling kurang pun dua orang. Seronoklah depa nak main. Yer dak. Tapi  Arissa mandi Pool Jadian sorang-sorang pun tak nak keluar hokey. Haha.

Tak plan pun nak beli. Tapi hari tu saja jalan-jalan Giant survey diapers. Iolss jenis simpan stok 5 6 pek, so memang kena survey semua tempat. Baru boleh jimat. Kaaan? Hewhewhew. Dah jalan-jalan, nampak pool ini. RM9.90 aje uols. Haruslah Mak Arissa amik. Tambah dengan manual pump, RM5.95. Tak sampai RM20. Jimat. Jimat. Dah twntu tak nak lepas peluang. Haha. Pulak nyer pool ni jenis yang 'gelembung' kat tepi tu. Hahaha. Tak tau amende. Kan ada yang jenis tak perlu pam tuh kan. So, walapun harga RM9 je, nampak teguh disitu. KahKahKah.

7hb hari tu, Arissa merasmikan pool jadian nya. Bak kata Mummy Asyraf, Mak Arissa sambut birthday tengok anak mandi Pool Jadian. Haha. Ayah Arissa yang pam dan isi air. Arissa siap sedia dengan romper nye. Aah. Arissa tak ada baju renang. Hahaha. Nak bagi tanpa seurat benang, pun tak sesuai sebab mandi dekat luar rumah kan. Kalau mandi dekat bilik air tak per. Hehe. Arissa dah tentu seronok kemain. Mak Ayah tumpang seronok. Kaan? Siapa yang tak seronok tengok anak bersuka-ria walaupun main air sendirian. Hehe. Tapi tak bagi mandi lama pun. Sebab takut sejuk. Perut Arissa nih sensitif. Kang sejuk sangat sakit perut, Mak Ayah yang risau. Huuu.


Lepas mandi, makan-makan jap main-main kejap bawa masuk bilik tak lama dah tidur. Mak Ayah pun tidur sekali tau. Mak tidur dengan Arissa, Ayah tidur kat ruang tamu. Mak Ayah pun macam letih main air sekali dengan Arissa. Hahaha. Kalau Arissa tak bangun kami pun tak sedar. Tengok-tengok jam dah pukul 1.30pm. Wakaka. Hajat hati nak Ayah Arissa belanja Nasi Arab melepas. Bukan syok makan dah petang. Arissa pun jadi lambat makan. Huuu. Dalam pukul 2 kot baru nak keluar dari rumah. Sekali beli barang dapur untuk sambut puasa. Haha. Poyo je barang dapur walhal banyak nya lauk tunjuk. Hewhewhew.

Minggu lepas Mak Ayah Arissa dah beli aksesori untuk Pool Jadian. Hahaha. Aksesori lah sangat kaannn. Hahaha. At least ada lah benda dia nak main. Boals dan Ducks. Beli yang murah-murah aje kat Daiso tu ha. Hihi. Sabtu Ahad nih boleh bagi dia mandi lagi. Bulan puasa tak ada plan nak ke mana pun. Dok rumah layan Arissa. Hehehe. (Konon!). 

satunotahati: kalau bukan kat luar rumah, mak pun nak rendam sekali. hahaha.

XOXO,
Mak Arissa.

5 comments

S.n.Fariza said...

seronok dia mandi :)

Kesuma Angsana said...

amboi mmg seronoklah kalau dpt berendam macam ni heheh

as ♥ Leenda said...

mami asyraf pun ade dalam ini cerita..hahha..
asyraf hari tu mande pool jadian terboleng boleng tak pakai suar..kihkihkih..dah la mandi kat porch kete..hehhehe

Fifi Nadhrah said...

tengok happy je arissa mandi..

Nurul Aziz said...

ada gak 2 3 kali giant nak cari pool murah camni tapi tiap kali tu mesti takde.. urghh! hehe budak2 memang suka main air kan.. pastu letih tidur.

Blog design by Rainy Day