Pages

Jul 15, 2013

IKEA : Menyelam Minum Air

Assalammualaikum. Hai.

On the way balik Ipoh. HewHewHew. Akhirnya, pergi jugak ke IKEA walaupun sentap Mak Jemah tak dapat bawa balik apa yang di berkenan. You get me? Huhhh! Saloon car nak bawak coffee table pun tak muat. Apatah lagi nak angkut almari bagai. Beli iron board pun terpaksa sumbat dalam kereta. Haha. Nasib baik iron board untuk rumah manis rumah kat Ampang tu ha.

Teringin nak jumpa pemilik IKEA suh kembangkan perniagaan dengan buat satu kat Ipoh. Hahaha. Heh! Putih mata hokey. Cermin dinding. Coffee table. Kerusi meja budak. Itu memang wat telan air liur je. Puasa-puasa tengok perabot pun dah cukup buat terliur. Huuuuh.

Sampai-sampai bagi dak ni refill energy maka bubur nasi. Hihi. Ceria aje.

Oh.. Kami pergi bawa Mak Ayah Mentua dan Adik Ipar sekali. Saja lah ngajak sebab depa pun dah tinggal bertiga kat rumah tu ha. Seperti biasa, menyelam sambil minum air jugak. Encik suami nak ambil barang keretanya. Sepatutnya di Rawang tapi Mak Arissa nih suka memberikan idea bernas untuk diri sendiri. Wakakaaka.

'Kenapa tak jumpa kat Damansara je? Leh jenguk IKEA sekali.' Wah gittew ayat nya. Hahaha. Harus baca dengan lenggang lenggok sambil senyum manis buat muka innocent. Hahahaha. Encik suami pulak jawab seadanya, 'awak nak g IKEA ke? Saya bagitau orang ni tukar tempat. ' HewHewHew. Ada ke patut nak jawab tak nak? Kaaaaaannnn? Hehehe.

Tapi satu benda buat lagi sedih. Nampak dah roof macam Mumtaz Aqila tapiiii.. nampak yang display aje. Cari yang untuk dibeli tak jumpa sentap iolsss tau. Dah la nak kejar masa pulak kan. Memang pasrah. Terus membawa diri beli wooden toys. Tapi, baru je sat tadi baca entry aty dah ada stok bead toys tuh. Haih. Takper. Takper. Pilih yang lain. Hew Hew.

Husband tanya, nak buat apa kalau beli roof tu. Haha. Ai sudah tentu jawab nak deco bilik tidur kome tidur. Hahaha. Ye lah. Kalau nak deco rumah kami sendiri tapi Arissa dok weekend je memang itu namanya pembaziran. So, otak terfikir nak deco bilik depa menumpang kat rumah mentua. Huuu. Dulu masa dok menyewa memang tak berani nak tebuk lubang kat dinding ke hapa. Sebab rumah orang kan. Tapi bila dah ada rumah sendiri tak berupaya jugak nak deco ikut hati. Takpe. Takpe. Allah nak bagi yang lagi baik nanti. Sabar.

Dah alang-alang ke KL, kami lajak ke Bandar Enstek jumpa Adik Ipar yang belajar di Poli tuh. Kemain Arissa melambai ha. Rindu gamaknya. Tapi sedihnya, Arissa balik dari IKEA tetiba lak muntah. Badan pun dedar kata orang Perak. Demam ke IKEA atau demam tak dapat bawa balik apa yang di berkenan nak oi? Huuuu. Memang mood dia lari ke laut. Muntah banyak kali. Sekarang tengah tidur lepas bagi chance layan Pengembaraan Upin Ipin kat You Tube. Stok baju pun tinggal sehelai dek kerana muntah aje. Huuu.

Dah muka tunjuk ragam masa nak balik.

**************

Sambung pagi ni lak. Hahaha. Yang kat atas tuh taip semalam. Arissa dah bangun nan hado lah dapat nak menaip dengan senang hati. Huuuu. Tambah pulak tak sihat. Memang tak boleh silap sikit. Mengamuk kemain. Huuu. Oh. Terpaksa ambik emergency leave hari ni. Sebab malam tadi badan nya panas bebeno. Dalam pukul 12 lebih dia bangun senyum-senyum pegang tangan saya kemudian peluk leher sume. Aalahai. Sedih nengok nyer. Badan pun panas. Letak Cool Fever terus mengamuk. Last-last pukul 530 baru tidur semula. Main kat luar dengan ayah nya. Hewhewhew.

Mak ayah mentua cakap Arissa tak boleh jalan jauh. Mabuk kereta katanya. Mungkin jugak tapi fikir balik, dah sampai ke Johor nun ha budak nih. Elok aje. Dah nak tak sihat. Tetiba aje. Lagipun tempoh hari hantar Cik Puan Ava elok je ha dia. Don't tell me you want MPV nak oi. Hahahaha. Mabuk pulak mak kau yang tak mengandung ni ha. Kalau tak boleh jalan jauh naik kereta, camner kita nak ke JB then ke USS lak. Hahaha. Berangan! Hewhewhew.

Heh. Total damage semalam 3++. Dalam tak muat tuh. Haha. Mentua lagi. Hewhewhew. Bagus jugak tak muat. Kalau tak pengsan. Huuu. Nengok set kabinet memang mengancam semua. Heh. Sabar. Sabar. Pasang sekarang tapi pakai weekend je pun tak guna. Pembaziran itu amalan syaitan. Hahaha. Kena tunggu confirm perjalanan hidup nih. Maksudnya, kena tengok titik stabilization. Kalau nanti nak tak nak duduk KL jugak, dah nak kena pasang dua kabinet. Ai is bukan orang kaya raya hewhewhew.

pagi ini.

satunotahati: ramai yang tanya cuti ke minggu lepas?
tak, atas izinNya Allah pinjamkan seminggu untuk berada di Perak.
on duty sebenarnya, survey kilang2 di Perak.

XOXO,
Mak Arissa.

8 comments

EdatUzair said...

I is jeles sebab xdapat pegi IKEA...hehehe. & dah lama xpegi KL actually...asyek nak pegi, ada je halangan nya...

humble.yat said...

wah dapat pergi ikea seronoknya...
memng rambang mata dan asyik berangan je kalau duduk dalam ikea kan?

seronok on duty sambil lepas rindu kat anak kan?:-)

Mimy Hamid said...

kalau dah ke IKEA mmg tak sah la tak membeli ..takut hehehe sbb selalu terlajak beli..husben yg tegur..eh apa lagi

Kesuma Angsana said...

hehehe seronoknye g IKEA !

tenku butang said...

hai.. salam kenal,

done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

Pinkbubblegumprincess said...

kmk dengar IKEA best mun hal deco rumah,,and klan lam majalah pun kacak2 and cute jak

puansazusarin said...

Berkenan jugak roof tu..comel jer bila buh kat bilik anak..

Fifi Nadhrah said...

lame tak g ikea.. ngidam meetball ikea..

Blog design by Rainy Day