Pages

Jun 20, 2013

SOGO Warehouse Sales

Assalammualaikum. Hai.

Warehouse Sales Exclusive katanyerr. Nasib baik Mak Arissa nih jenis yang berdegil jugak. Redah naik ke Tingkat 7 nak pergi tengok. Seperti yang dijangka, tak ada SCard pun tak apa. Maybank Debit Card is acceptable. HAHAHA. Warehouse Sales bermula hari ini sehingga 23 June tau! Siapa yang rajin pergi window shopping macam saya nih - korang dialu-alukan. Wakakakaka.[Isnin lepas hampa tengok baju kurung dekat mydin yang semuanya 50% size L ke atas. (=_=')]

Well, dah nama pun mak mak kan. Sudah semestinya tujuan utama nak tengok baju dak musyuk masyam ittew. Tengok juga barang mak dan ayah nya, tapi tak berkenan. Baju yang saya ambil untuk Arissa juga sebenarnya nak baju buat tukar-tukar. Mak Arissa dah rembat baju jalan-jalan / baju raya masa JCard Day minggu lepas. HewHewHew. Bahaya dok KL nih. Kalau saya ada transport, silap-silap yang dekat Shah Alam / Sungai Buloh / Seremban saya sanggup redah. Hahaha. (Ok, drama! =P)

cer teka berapa kos nih? hihihi.
Ha.. Inilah dia hasil rembat malam nih. Well, saya kan cucu sulung dan saya ada 6 orang cousins yang kecik-kecik, comel-comel. Haha. So, Kakak Long depa nih rembat lah sehelai seorang. BUM uols. RM119 jadi RM20 katanyer. Kata nyerrrrr. Hahaha. Baik kan Kakak Long depa nih? Hahahaha. Dan yang 5 helai di sebelah itu sudah tentunya baju Arissa. Mak nyer dah beli legging 8 pasang, so kena lah pilih baju pulak. Murah-murah aje uols. Baju tu RM8 - RM10 aje. Baju untuk buat tukar-tukar. Tenderly & Disney. ;)

Itu jer lah pun yang Mak Arissa nih rembat selain dari storage box dan alas kaki untuk letak kat rumah sewa ni ha. Hahaha. Tak boleh lama-lama sangat. Tengah bulan ni hoi! Encik Suami redha aje lah wife nyer ni ha. Esok kena kerlip-kerlip kan mata tengok husband sebab Isnin nanti nak duit belanja. Wakaka. =P


Baju Jalan-Jalan / Baju Raya
Katanyerr saja baju raya. Haha. Mak Arissa yang kena menahan rasa dari nak anak pakai baju nih. Dah siap-siap simpan dalam almari Arissa supaya tak nampak di mata. Huhu. Ha..Ni baju-baju yang saya rembat dekat JCard Day Taman Maluri minggu lepas. Nasib baik Aeon Maluri kecik sajo. Kalau tidakkkk.... Mesti lebih dari ini yang saya berjaya rembat. Teruja mak oi bila tengok MIKI, Hush & Polo itu 70% semuanya. Haha. (Tapi kalau kena tipu, padan muka mak Arissa. Kaaaann? Hihi.) Arissa kemain suka malam tu tengok baju-bajunya. Siap angguk-angguk lagi. Cantik sangat lah konon nya. Hehehe.

Phew! Inilah dia kalau shopping barang-barang anak. Tiap-tiap minggu pun ai boleh uols. Ada atau tak sahaja 'kertas' nya. Haha. Nasib baik tak pakai kredit kad. Kalau tak, lagi haru. Huhuhu. Kena stop dah. Nek Wan Arissa dah marah-marah kat Mak Arissa sebab beli baju Arissa banyak sangat. Budak cepat membesar katanya. Huhuhu. Baik lah makkkk! =D

satunotahati: jiwa rasa meronta nak ke warehouse sales Mamalove, MyDear & BabyOutlet.
agak-agak ayah Arissa nak tak? hew hew hew.

XOXO,
Mak Arissa.

3 comments

achiek anis said...

kih kih kih...memang meroyan tengok warehouse sana sini...."kertas" aje yang kurang...ngeee

Qyla Aqilah said...

Hahaha dasyat jugak dayang ni..duk KL mmg ler..huhuhu kita nasib baik appointment tak g tempat shopping klu idok habes ler komisyen..hahaha

Fifi Nadhrah said...

waaa.. banyaknye baju arissa.. selamat fifi da pindah ke putrajaya.. kalau kerje dekat KL lagi.. jalankaki boleh sampai sogo.. tak sempat kelip mate duit da habis.. hahaha..

Blog design by Rainy Day