Pages

Jun 19, 2013

Gojes Blogger Supermom & Baby

Assalammualaikum. Hai. 

Ehem! Gojes saaangaaatt kononnya Mak Arissa nih kan. Wahaha. Perasaan gojes sangat. Hihi. Tapi, a BIG THANKS to Mami Fayel. Mami dah sekarang sebab Fayel dok sebut Mi Mi aje. Hihi. Mami Fayel yang masuk kan kita dalam group Gojes nih. N bak kata Erin. Nak show off sikit, saya ahli Gojes!! Wakakaka.

Baca salasilah group Gojes dari Erin memang saya cakap 'oooo gitu rupanya'. A very BIG THANKS pada Cik Na yang dah buat group nih. Ada banyak manfaat nyer. Saya pun ada buat sesi luahan perasaan gitu kat group dan tempat mohon pendapat. Love to the max Mommies semua. 

Penghuni group Gojes ni 100++. Rata-rata nya dari area KL & Selangor (eh yeke?) Haha. Saya dok KL tapi anak suami kat Ipoh. Kalau kami tiga beranak dah dok KL, nak aje join gathering. Macam Sabtu ni ha. Saya ngan Arissa confirm blur tak tau nak buat apa sebab ayah nya buat job. Kalau dekat KL tu leh drive 15 minute. Confirm weols join. 

Saya sayang sangat mommies dekat group Gojes. Sebab semuanya ambil berat antara satu sama lain. Sometime, even saya sendiri boleh rasa ibarat 'cubit paha kiri paha kanan terasa'. Ha gitu. Dan kalau masing2 ada info terbaru, memang akan share. Especially what is good or otherwise to ur kids. Bak kata Diya, 'sharing is sexy'. Ha.. Syoknya, walaupun masing2 ada pendirian sendiri tapi dalam group ni semua free to give their opinion. Dengan cara yang berhemah. :)

Dan.. Lagi suka kalau masa malas nak dig information then pasti akan ada mommies yang willingly share diorang nyer experience dan pembacaan untuk yang lain. Wahhh!!! Masa tu rasa macam ah nak peluk mommies nih ketat2. Hahaha. Especially macam isu vaccine untuk anak, halal haram semua tuh kan. Contohnya Umi Qi, bila saya banyak tanya dia terus tepek link blog dia. Ha.. Kan ai tak perlu nak google sangat baru nak jumpa entri Umi Qi kan. Hahaha.

Dan.. Dan.. Dan.. Group Gojes nih dah ada produk sendiri uols. Produk gittew. Haha. Sticker kereta dan Fridge Magnet. FM elok je dekat peti sejuk kat rumah tuh. Tapi sticker yang sepatutnya nak lekat kat Cik Puan Ava rupa2nya Encik Suami tak ingat mana dia letak. Huwaa. Sedih tau. Takpe. Takpe. FM ada lagi. Huhu. Dan sekarang rasa tak sabar lak nak tunggu raya nak bagi duit raya dengan sampul eksklusif group Gojes. Hihihi. (Mood raya switch on hari ni).

Product Gojes ;) 

Macam2 benda nak cerita pasal group Gojes nih tau. Dan saya harap sangat one day Arissa leh jumpa kawan2 semua. Ini masing2 tengok gambar. Kalau layan blog dengan Arissa, tengok jer kawan tak kira muda dari dia atau sebaliknya - semua dia kata 'baby' dan kemudian angguk2. Kau angguk tu tandanya handsome & pretty lah tu. Berkenan sangat katanyer. :p

Kesimpulan yang saya boleh buat, disini juga mommies berkongsi suka duka. Dah rasa macam satu keluarga. Walaupun ada  dok tersentap dengan Mak Senduk, tapi mommies tetap nak order bedak Tanaka. Hahaha. Kan Atia kan? Haha. Eh. Saya memang happy with them. They made my day. Yes. Seriously! Walaupun pernah pening2 lalat bersama Leenda dok kira duit. Heh. Awak tak kira lagi kan? P kira balik lagi sekali. Hew Hew Hew.

Kesempatan ini juga, jom kita sama-sama sedekahkan Al Fatihah buat anak2 kita Aqil Hamzah dan Zuyyin. Semoga mak ayah kepada anak2 ini terus tabah. Dan sama-sama jugak kita doakan semoga Rafif segera sembuh.

satunotahati: thanks korang! 
dan sorry tak semua nama yang tersenarai.
yang tersenarai pun tak link.
almaklum guna hp aje.
huhuhu.

XOXO, 
Mak Arissa.

14 comments

Wawa Yusoff said...

yes... we are really gojes..! kite je yg tau kegojesan kita semua.

wakakkaka!

erin said...

yeayy..happy to know u too, bila la dpt jumpa arissa eh. :)

♥ ROS ♥ said...

Ros pun btrima kasih pd mami fayel. Suka group ni kan. Tiada btas soalan.hehe

Cik Belle said...

Hihi.. dok gelak gelak sentap sentap dengan entry Kak Senduk, tapi teringin jugak tepek tepek muka dengan bedak Tanaka.. hikhik.. ini sebab pengaruh mommy gojes la nih.. ! haha

as ♥ Leenda said...

ahahhahaha...lalalalalalla..malas ahh nk kire..wuwuuwuw..

cikpingu said...

kite2 wajib la gojes kan..hahaha

y.o.n.g.n.a.n.a.1.8.8.1. said...

Happy jugak ada famili lain dalam skrin! =)

Shasha Azmar said...

yeaaahhh!!!gojes mommies..hehehe

Siti Haslinda Sadiken said...

TUMPANG LALU GOJESS

-DoUbLe Z- said...

Love u guys to bits gojes :)

Nadt said...

haha..lawak ar tang sentap ngan kak senduk tu..daku la tu yg sentap sebab terjebak ngan bedak tanaka tu.hahha..tak kira..nak muka putih jugak..hahaha..

CikNaa said...

fuh.. berjaya jugak abiskan entry ni walaupun agak bz..bz la sgt khannnn..
same2 anis.. hidup GBSB! :)

e k i n ♥ y u s r i said...

YES!
WE'RE GOJES...
HEHEHE

luvDriGhtOne said...

The most gojes club i ever join.wlupn diri ni hanyalah bdk kcik je.hehe..thanx sis snggup brtukar2 idea..love you all!

Blog design by Rainy Day