Pages

Jun 24, 2013

Garlic Oil?

Assalammualaikum. Hai. 

Alah.. Mesti korang dah lama tahu akan benda bernama Garlic Oil / Garlic Socks ni kan? Mak Arissa nih memang selalu ketinggalan. Hahaha. Konon macam anak sihat sentiasa. Walhal setiap kali tak sihat, pergi jumpa doktor dekat Poliklinik Kembar tu ha. Setia kata nya. Kui3. 

Baru tahu yang Garlic Oil/Garlic Socks nih boleh legakan batuk dan selsema. HewHewHew. So, kebetulan Arissa sekarang ada selsema dan batuk sedikit. Apa lagi. Mak nya mula mahu mencuba. Hahaha. Mak Arissa nih paling extreme pun tahu tenyeh kunyit hidup kat hidung anak kalau selsema. Haha. Tapi, tak pernah buat lagi pun. Huhu. Saya buat Garlic Oil je. Garlic Socks? Tak yakin nak bagi direct kt tapak kaki Arissa, stocking berlubang tak ada. Maka, oil je lah. :p

'Panggang Garlic'

Sehingga hitam begini

Tenyeh dalam minyak. Siap!!

Simple je ha. Tak perlu pening-pening. Jimat pun jimat. Hahaha. So, minyak nih saya sapu dekat dada Arissa. Depan dan belakang. And then tapak kaki. Saya baru buat semalam, Alhamdulillah semalam batuk nya cuma 2 atau 3 kali. Hingus pun berkurang. Taik hidung sudah tentu berkurang jugak. Serius mujarab. Dengan izin Allah. Alhamdulillah. 

Bagi sesiapa yang tak tahu. Boleh juga cuba.  Tapi sama-sama kita doakan semoga anak-anak kita sihat walafiat. 

satunotahati : insurans tak review lagi. 
auntie GE Arissa menunggu. hihi.

XOXO, 
Mak Arissa. 

1 comment

♥ ROS ♥ said...

Ros pun duk buat..xlama demam n selsema..alhamdulillah d)

Blog design by Rainy Day