Pages

Mar 7, 2013

Twitter vs Facebook vs Instagram

Assalammualaikum. Hai.


Lately which is actually began last Friday, Mak Arissa decided to fully utilize her Twitter account. Frankly, tujuannya tempoh hari adalah nak tengok update from Ministers regarding Lahad Datu issue since they ols khabarnya memang update through Twitter banyak benda.


Lepas tazkirah juga saya macam realized something so saya decided to share all good things in Facebook sebab kat situ half of thousands friends I had are my real friends. Real but not true. Ha gitteww. Hihi. Twitter pulak basically memang tempat saya merapu-rapu gitu since anak suami tak ada kat tepi boleh la nak bebel sikit luah perasaan. Kata tweet. Kan... Haha.


Insta? Will over loaded bila hujung minggu. Insta Mak Arissa akan jadi busy yang amat. Well, dah nama pun dengan anak kan. Haha. Nak upload gambar sendiri? Huhu. Saya dah gemuk. Saya tak nak tunjuk pipi yang tembam. KuiKuiKui. Diet please!!! :P


Hidup perlukan perubahan. Berubah kepada yang lebih baik. Jangan jadi lebih teruk pulak. Hidup jangan penuh pura-pura aka hipokrit. Hidup pura-pura tak akan bahagia. Adakalanya orang bercerita tentang kebahagiaan mereka yang direka-reka. Dan kemudian akhirnya kecewa kerana realitinya tidak sama seperti yang diceritakan. Berpijak di bumi yang nyata ok.


satunotahati: Allah berikan rezeki lagi.

sabtu ni  suami dapat job lagi.

terima kasih pada Illahi.


XOXO,

Mak Arissa.


Published with Blogger-droid v2.0.10

2 comments

Fifi Nadhrah said...

fifi ade fb je.. kalau banyakbanyak pening nanti..

Pinkbubblegumprincess said...

hahaha setuju!! facebook xselamat so yang baik2 aja keluar,, and byak orang terdekat...mun twitter apa2 jak boleh,, org x heran pun update status sehari berkali2..i love twitter much more! :p

Blog design by Rainy Day