Pages

Mar 5, 2013

Hidup : Kasut vs Bag

Assalammualaikum. Hai.


Taip entri macam ikut office days sebab weekend tak sempat nak taip apa-apa. Sibuk dengan anakanda serta suami sambil berinstagram. Hihi. Siibuukkk saaangggaatt konon nya. :P


Kasut dan beg. Which one do you ptefer the most? Tak boleh 2. Pilih satu je. Hehehe. Bagi saya, saya pilih kasut. Tak kisah lah kasut or sandal whatsoever we call it. Asalkan tak berkaki ayam. Hehe.


Kenapa saya pilih kasut? Sebab.. Kasut itu yang akan saya gunakan untuk melangkah dengan selesa. Dan kononnya kasut itu lah nanti akan membawa saya ke destinasi cinta saya - Paris. Huahuahua. Tak salah mencipta angan-angan kan?


Last time saya memang suka beli kasut. Ada macam2 color & pesen kata orang Sarawak. But itu kira nya years ago kot. Then bila dah jumpa encik kawan aka encik suami. Saya stick to one shoe at one time. Sampai lusuh tak boleh pakai.


Dulu saya rasa macam tak berbaloi beli kasut yang cost nya hundreds. Boleh beli 3 4 pasang kasut. Tapi, at last saya realize kasut yang satu itu much more comfortable & jangkahayat juga lebih lama. Bayangkan, satu kasut saya boleh pakai 3 years. Tak peduli orang nak kata apa asyik kasut yang sama.


Oh. Beg? Ye. Beg juga boleh bawa ke Paris. Tapi kan. Handbag nak bawa pergi Paris? Tak puas ok. Nak g Paris kena bawa bagpack. Kah3. Sebut 40 kali nak g Paris kompom dapat pergi tapi tak tahu entah tahun bila. Lalalala.


Sebelum ini saya memang pakai handbag juga. Tapi bila saya dah kerja KL semula saya rasa penggunaan handbag yang comel lote molek lawa tak sesuai. Kalau pakai handbag tesco korang rasa peragut berkenan tak nak ragut? Huhu. Masa di KLMU saya bawa.over 3k dalam woven bag sahaja nak g beli tiket. Zue mesti ingat kan?


So saya ni kesimpulannya banyak jauh berbeza dari normal nya seorang wanita. Saya tak tahu kenapa entah. Ada something wrong inside kot. Hahaaha. But deep inside Alhamdulillah. Saya masih wanita tulen. Ops! Haha.


XOXO,

Mak Arissa.


Published with Blogger-droid v2.0.10

3 comments

elanie*Q said...

haha...nanie tak prefer dua2 pon. Owh, mak masih wanita tulen jugeee :)) Bukan pe, kadang2 bila nak sangat beli kasut, tak jumpa yang berkenan. Tapi bila dah jumpa yg berkenan, memang akan pakai sampai lunyai. Beg pulak, nanie ni jenis cerewet. Nak yang besar, tak besar sgt. Nak yang kecik, tak mau yg kecik sgt. Last2, bila dh beli, akan pakai sampai lunyai jugak. Sebab tak keje, kan...so, dua2 pon bukan keutamaan. Alhamdulillah. Hehe...selamat duit haku tau :))

Pinkbubblegumprincess said...

suka handbaggg hehehe...kasut pun gila juak tp berkurang dah,, ngeee

LYAfrina said...

sama la.. lya pon akan pilih kasut.. h.bag mmg jrg beli..tp klo kasut tu selalu.. sbb bg lya klo nk kemana-mana, kaki kt mesti selesa kan..jd sbb tu la suka beli kasut.

Blog design by Rainy Day