Pages

Mar 28, 2013

Alhamdulillah

Assalammualaikum. Hai.



Pada zaman dahulu,


Saya: Bila orang dah besar nanti orang nak belikan mak pak keta.

Mak Pak: Yelah. Aamiin.


Alhamdulillah. Selesai sudah semua urusan. Akhirnya BIG WISH tersebut telah terlaksana. Cik Puan Ava sudah ada depan mata. Cuma tinggal lagi nak hantar ke Sarawak. Alhamdulillah. :)

Bukanlah sebuah kereta mewah tapi sekadar yang biasa-biasa sahaja untuk kemudahan mak pak. Saya pilih Cik Puan Ava sebab senang satu family boleh naik pergi mana-mana. Tiada yang yertinggal Tiada yang terpinggir, bak kata tagline Parti Barisan Nasional. Ha gittew. Hee.

Kenapa saya beli di Perak? Biasalah kan. Urusan nya bukan pergi pagi, petang boleh siap. Kan? Cuti nak balik Swak memang simpan khas untuk raya. So, kena beli di Perak dan mak pak kena tunggu lah sebulan dua untuk Cik Puan Ava sampai. Hehe.

Btw, pada masa yang sama Cik Puan Ava merupakan aset pertama Mak Arissa. Hoho. Walaupun Mak Arissa cuma bersama nya sebulan dua. Hati sangat gembira sebab akhirnya terlaksana. Semalam, saya rasa macam percaya tak percaya. Haha. Ye, saya poyo. Lalala.


satunotahati: terima kasih Ya Rabb atas kemudahan setiap urusan serta rezeki yang diberikan.
terima kasih encik suami kerana mengizinkan.



XOXO, 
Mak Arissa.


Published with Blogger-droid v2.0.10

6 comments

diaryhidupku said...

YES..tepat tekaanku...beli kete baru.lalala..Alhamdulillah...tahniah dp n syukur dgn tertunainya big wish tu...hehe

mama ila said...

alhamdulillah...semoga pasni bertambah2 lagi rezeki yer =)

Ros Anis Rusli said...

murah rezeki..syok la mak apak kt kg naty... :) jauh no beli yer..nek kapal la pulak cik ava naty...

Fifi Nadhrah said...

alhamdulillah.. moge makin murah rezeki mak arissa.. amin..

Mimy Hamid said...

rasa bangga sangat..sy pn pernah terfkir nak present keretea kat family tp ayah sy tak nak bawa kereta so kalau kemana mmg kami bawa

cha said...

alhamdulillah bagusnya u. kalau i ada rezeki lebih pun nk give something kt family. tp bukan kereta la sebab kereta ada. maybe benda lain.

salam kenal :)

Blog design by Rainy Day