Pages

Mar 1, 2013

Hidup : Mak Mak Sangat~

Assalammualaikum. Hai.

Hehe. Ate...dah nama pun mak. Haha. Haruslah beperwatakan mak gittew! Kui. Kui. Kui. Tadi, balik kerja singgah AEON Maluri. Staffs saya dah kecoh konon nya esok ada JCard Day kat situ. Saya kan suka window shopping dan membanding harga sebelum & selepas. Haha. Harus lah saya berlagak seperti floor manager meninjau keadaan. Kah. Kah. Kah.

Hall dekat bawah memang ada ala-ala baby fair jugak. So, babies apparels, accessories, toiletries dan etc. semuanya ada di bawah. Saya pusing 2 3 kali juga tapi tak ada yang berkenan. Sambung perjalanan nak tengok handbag kata nya. Eh! Fyi, saya guna beg kain harga RM19.90 beli dekat Tesco je tau. Tahan uols. Iols kan lasak. Dan iols ni bukan lah jenis yang girlish sangat. Hahaha. 

Tengok handbag. Tengok kasut. Semua tak berkenan. Bila tak berduit semua tak berkenan, yer dak? Haha. But seriously, tak jumpa lagi beg yang saya boleh rasa saya sesuai 'belasah' beg tu dengan secukupnya. Hoho. So, saya terus melangkah bawa kaki - tempat baby lagi. Haha. Tak ada juga yang berkenan. Tetapi, bila saya lalu dekat satu tempat area dan akhirnya....











miki in the house
4 price tag. 2 pasang baju + seluar. Huhu. Ikut kan hati nak je ambik semua design. Lupa dah pasal konon nya duit tak berapa nak ramai kalau beli handbag / kasut. Kah. Kah. Kah. Lepas tu diri sendiri pelik dengan kejadian sedemikian rupa. Musykil dengan diri sendiri. Haha. Terus SMS mak.

Saya : Mak, memang begini eh bila kita ada anak. Mulanya orang nak beli barang untuk orang sendiri. Orang rasa macam mahal sangat. Tapi bila tengok baju Arissa, orang tak fikir dua tiga empat kali orang bayar je seolah-olah awal tadi tak ada fikir pasal barang mahal. Nilai sama pulak tu.
Mak : Ye lah. Memang lah macam tu. Mak pun macam tu jugak. Dengan anak sanggup berhabis.
Saya : Tu la..

Alhamdulillah. Saya diberi peluang untuk jadi seorang mak dan melalui setiap detik sama seperti mak.  Saya bersyukur sangat-sangat. Semua ini menambah-nambah kan lagi kasih sayang kepada mak dan bapak. Sekarang dah betul-betul faham akan pepatah, "bagai menatang minyak yang penuh". Tapi, bukan lah bermakna awak nak beli jugak walaupun duit tak berapa nak cukup tunggu hujung bulan. Contoh nya. 


untuk mu anak
Februari. Inilah dia. Hihi. Mak punya? Non hado. Ayah punya? Juga non hado. Well, mak mak kan. Hujung minggu ni kalau pegi shopping, tak boleh pergi area budak. DANGER. Hehe. Bulan depan pulak. Haha.

Ok lah. Ini betul-betul merapu. Beli baju 2 3 helai pun nak cerita kan? Haha. Bukan nak cerita pasal baju. Nak kongsi pasal mak mak ni. Korang sama tak dengan mak Arissa ni? Hehe.

satunotahati: kat AEON Maluri tak ada JCard pun. 
hari ni di AEON Wangsa Maju.
boleh lah korang pergi.
^_____^

5 comments

~Leyyatasha~ said...

oh..dah lame xg jusco maluri..
mmg, kalo pasal anak,sume boleh,kalo nk bli brg kite, pk byk kali lah...last2 letak balik.~

erna said...

yelah..erna pun sama. rasa macam dah lama sangat x soping untuk diri sendiri. asek asek belikan iman je. asek asek anak. anak. anak. memang kita ni mak mak. hehee

Fifi Nadhrah said...

same la kite.. bile tengok tudung.. RM25 tu da cukup mahal.. baju anak 30 40 selai pon sanggup.. kekadang lagi mahal dari barang kite yang nak beli.. tapi nak buat cemane.. mak mak kan!~

adyna said...

btl tu yatie..akak pun kalau baju anak gaji ada ke tak kalau cantik beli jugak hehhee..

suami akak kena pindah sekolah kat sg siput..dia cakap dia g dulu bulan nie akak lak mohon tukar... harap2 dapat lah

Fifi Nadhrah said...

fifi singgah sini..

Blog design by Rainy Day