Pages

Feb 26, 2013

Gadget : Kenapa Samsung?

Assalammualaikum. Hai.

Ecewah! Haha. Well. Benda masih baru. Kah. Kah. Kah. Poyo! Sebenarnya, dulu masa rancang nak tukar telefon saya sangat suka dengan Blackberry. Pilihan saya cuma Blackberry, Samsung dan Sony Ericsson. Nokia? Kesian Nokia kan. Kebelakangan ini, Nokia sering dipandang sepi. Walhal Nokia dah banyak berjasa dekat kita semua terutamanya Nokia Tiga Tiga Sekupang yang campak kat dinding, dinding pecah. Haha. Tapi, saya lebih kepada Blackberry. Sebabnya,

  • macam professional orang yang pakai, kah kah kah
  • tak nak touch screen, konon nya
  • nak qwert pad, senang kata nya
  • nak bbm, ramai dah b'bbm

But, bila dah survey sana survey sini. Banding sana banding sini. Buka kitab sana buka kitab sini. Tanya sana tanya sini. Ada yang suggest beli Iphone 4s. Kah. Kah. Kah. Lama-lama survey, tengok trend semasa, tengok orang dalam LRT - Blackberry reject. Kenapa reject? Tak perlu nak cerita kat sini kang pengguna Blackberry marah saya. Hihi. Cuma boleh cerita dekat staff seorang yang guna Blackberry, akur dah tu. Haha. Sat lagi tukar lah tu. Kui. Kui. Kui. Dan hasil survey, maka kami buat keputusan Samsung S Advance. Suami dah pakai sebulan lebih awal dari saya. Pada mulanya saya nak Samsung S3, konon tak nak sama dengan suami. Tak rare katanya. Tapi encik suami kata, biarlah sama. Warna pun nak sama. =_=' Akur. Syurga kat tapak kaki suami. Hihi. Kami pilih S Advance sekarang sebabnya,

  • nampal professional juga, kui kui kui
  • ada secondary camera, PJJ u nak b'video call kata nya
  • nak main game, leh gaduh manja ngan suami lawan siapa terror
  • skrin luas senang nak online, saya kan suka surfing hehe
  • body shape cantik, elok masuk poket
  • boleh tengok movie, berpuluh kali tengok musical horee horee je haha
  • boleh berinstagram, weeehhuuu! aktif b'insta sekarang

Nampak tak point Samsung lagi banyak dari Blackberry. So, haruslah Samsung. Hahaha. Alhamdulillah. Walaupun tak secanggih Note 2 / S3 / Iphone tetapi saya puas hati dengan harga nya, kualiti nya dan fungsi nya. Complete! Won't asking for more. InsyaAllah. Hehe. Sekarang boleh tambah lagi romantika de amor dengan suami b'video call. Tapi, malu. Boleh? Anak? Isk. Isk. Isk. B'video call dengan dia seolah-olah macam nampak ada pergaduhan dekat sana. Haha. Cuma, stage seterusnya saya nak ambil pakej Celcom Data pulak. Broadband akan di hantar ke Sarawak untuk family kat sana. Malam tadi dah berusaha nak cari macam mana nak link kan handphone dengan laptop. Hihi.

satunotahati: sasaran nak dapatkan Samsung Note 10.1.
nak gantikan laptop yang diusung ke sana ke mari.
tapi, entah bila. oh duit! meh sini.
hihihihihihihihi.

XOXO,
Mak Arissa.

2 comments

Fifi Nadhrah said...

fifi pakai samsung jugak.. tak pernah pakai BB.. mmg tak minat..

D Yatie said...

hehehe.. sy awl2 dulu mg minat entah tak tau knp.. haha.. pstu sedar diri sendiri.. kui3

Blog design by Rainy Day