Pages

Feb 19, 2013

Gadget : App LINE

Assalammualaikum. Hai.

Ouch. Orang baru dapat handphone yang tak berapa canggih kan. Haruslah rajin explore walaupun orang lain dah sepuluh tahun pakai tak kecoh macam mak Arissa kan? Haha. Atas sebab mak Arissa is sangat pandai meramal cuaca, turun dari bangunan 21 tingkat tak hujan maka dia tak bawa payung balik rumah. Dan sekarang, ketika entri ini ditaip mak Arissa terkandas di LRT. Huhu.

Ok, comel tak emoticons tu semua. Comel kan? Saya suka benda yang comel-comel macam tu. Kadang-kadang kita speechless, kita boleh hantar emoticons yang bersesuaian. Nak pujuk suami or isteri yang tengah angin tak baik ke. Nak tambah lagi romantik dan kemanisan rumahtangga ke. Nak bersengalan suami isteri macam suami isteri yang kat atas itu ke. Haha. It depends.

Application ini cari contacts dari phonebook kita & facebook juga. Saya noticed yang tak ramai pakai LINE. Well, macam saya juga sebelum ini tahu Whatsapp je. Actually sama fungsi dengan Whatsapp cuma LINE sangat comel. Ngee. Dan. Boleh free call juga tau. Bukan Skype je. Nak video call kena guna Skype ye tuan puan. Muahahaha.

Nak download kat mana? Frankly saya cuma tahu yang android. Pergi ke Playstore search LINE dan wallla! Keluar lah LINE yang berwarna hijau. Hahaha. Ok lah. Jom sama-sama pakai LINE. Kot nak buat group momies kat LINE pulak ke? Haha. By the way, saya sedih sebab tak boleh komen any post dalam group itu dengan handphone. Kenapa eh?

satunotahati: hujan masih tidak berhenti.

XOXO,

Mak Arissa.

Published with Blogger-droid v2.0.10

3 comments

erna said...

awk...ni sama mcm WhatApps x? kalau org x download application ni x dapat la kita nak chat chat kan?

D Yatie said...

aah dear.. konsep sama macam Whatsapp keseluruhannya. cuma beza LINE nih ad emoticons yang very the comel itu dan juga boleh buat voice call. :D

Fifi Nadhrah said...

waaa.. syoknye.. boleh dapat free call tu yg best..

Blog design by Rainy Day