Pages

Feb 3, 2013

Anak : Pre-Present

Assalammualaikum. Hai.

Hehehe. Pre-present konon nya. Walhal kalau tak birthday pun beli jugak. Haha. Tapi atas sebab barang yang dibeli bukan barang yang mesti beli setiap bulan dan dibeli sehari sebelum ulangtahun hari lahirnya, maka kita consider barang-barang tersebut merupakan pre-present. Hahahaha. Hiburkan hati sendiri. Kui. Kui. Kui.

Since mak Nur Arissa Batriesya ni selalu lain dari yang lain, maka ada day before kami gigih cari kasut untuk Arissa. Kasut-kasut dia semua dah kecik. Plus pre-walker mana sesuai dah untuk orang yang dah boleh berjalan. Kan? Kui. Kui. Kui. Berlagak sedikit kat situ. Tapi betul lah. Dah banyak kali anakanda itu jatuh tergelincir. =P

Susah nak cari kasut. Serius! Sedih bila yang kami berkenan, tak ada saiz untuk Arissa. Rasa macam nak anak tu membesar dengan cepat. Semata-mata nak beli kasut comel-comel kan? Haha. Poyo! Finally setelah lebih dari 5 jam untuk dapatkan kasut anakanda seorang, kami dapat sepasang kasut merah. Muahaha. Kalau tak merah, pink. Kata gugurl~! Haha.



Nampak pillow tu? She's not even a year that day but obviously Arissa dah besar. Saja-saja bagi bantal tu untuk dia pegang, but then she refused nak bagi balik. Menjerit sakan. Dan sepanjang kami try error cuba kasut sana sini. Setiap kali kami cabut kasut, dia akan menangis. Terkejut mak ayah Arissa ni ha anakanda dah pandai macam tuh. Hahaha. Kelakar betul ingat-ingat balik.

By the way, itu je pun konon-konon pre-present Arissa. Nanti nak cerita pulak pasal how was her birthday celebration yang berbeza dengan anak-anak lain. Hehe. 

satunotahati: baru lepas tengok cerekarama,
syurga seorang isteri.
geram sungguh.

XOXO,
Mak Arissa.

1 comment

♥ Chacha said...

Comelnyaaaa... alahaiiii... seronokkk tengokkk..

Blog design by Rainy Day