Pages

Feb 24, 2013

Anak : Notty Notty Baby


Assalammualaikum. Hai.

Baby lagi? Hehe. Of course lah kan. Sampai bila-bila akan jadi baby mak ayah. Kan Arissa kan? Hew. Hew. Hew. Dalam baby-baby mak ayah, still terlepas pandang dan akhirnya dapat lebam tu ha. Huhu. Nasib baik tak kena mata. =_=`

Al kisah nya semalam lepas tok nya balik, saya & encik suami duduk depan pintu. Arissa dok jalan-jalan la kat ruang depan. Entah macam mana dia tolak penyidai baju. Penyidai terbalik dengan dia sekali terbalik. Adesss!

Terkejut juga mak ayah ni ha. Sekelip mata. Menjerit lah anakansa seorang kan. Haha. Tak boleh sentuh langsung. Sapu gamat. Nangis. Sensitif tak boleh silap sikit. Dia sentuh nak gosok mata pun nangis. Last. Tidur awal. Haha. Pukul 7 dah tidur. Mak nya ralat sebab biasa tidur bila dengan mak paling awal pukul 9 ). Hihi.

Well, memang tak suka bila anak tercedera. Tapi saya tak begitu biarkan rasa itu menguasai. Maksud nya bila anak berjalan atas jalan tar dia jatuh, luka kat lutut. Kesian.tengok lutut Arissa tapi itu one of learning process. Macam kita, nak berjaya kita dah banyak kali jatuh. Kan?

Part Arissa jatuh tolak penyidai. Indirectly, dia tak lagi nak tolak penyidai sebab dia jadi takut nak tolak penyidai. Haha. Tapi sekejap je. Minggu depan kompom tolak lagi. Haha. Actually selalu bila dia tolak saya ada tahan penyidai sebab dia biasa akan tolak penyidai bila temankan saya sidai baju je. Huhu.

Eh? Melalut. Ok lah. Nak tidur. Esok balik KL lagi. Argh! Malas. Huhu.
satunotahati: sedih sampai kan air mata bergenang tengok muka anak. mesti mak saya.dulu macam itu jugak.

XOXO,
Mak Arissa.

Published with Blogger-droid v2.0.10

4 comments

erna said...

erna kan..kalau iman jatuh ke..terhantuk ke..mesti rasa sedih sgt. rasa mcm..."alaaaaaa nape la kau x jaga betul2.." tapi mcm awk cakap la kan..one of learning process utk anak anak kita :)

D Yatie said...

Betul. Sedih + ralat sangat. Tp kalau dah nama pn budak. Tcdera tu normal. Tapi bukan lah nak dia sentiasa je cedera. Hahaha. Sama2 kita being positive ye erna. ;)

Fifi Nadhrah said...

kalau ufairah jatuh.. mau 2 3 hari rase bersalah.. minta maaf tak habis2 kat anak.. tapi elok juge.. biar die rase.. dan kite pon rase besalah.. hihi...

D Yatie said...

hahah. akan lebih rasa bersalah bila kita tengok luka / lebam anak tuh masih ada. hihihihi.

Blog design by Rainy Day