Pages

Feb 8, 2013

Anak : A Moment To Remember [3]

Assalammualaikum. Hai. 

Mak Arissa yang tak berapa nak ada idea. Percutian 2 hari 1 malam pun nak cerita berhari-hari. Hahaha. Hari ini tengok gambar ex lecturer bersama anak nya Aisya di Menara Taming Sari. Saya tegur juga (kaedah mengomen), Arissa pun ada pegi situ dulu. Katanya, teringin nak pergi sebab tengok gambar Arissa kat situ dulu. Hihihi. Lepas ni ke Colmar Tropicale pula la ye puan. Hehehe.

So, lepas membiarkan Arissa bergembira berjalan dengan sebebas-bebasnya; kami ke Japanese Village dan Botanical Garden. Semangat o-yeh o-yeh. Naik transport yang disediakan je. Hehe. Ok. Jom!

kereta boleh lalu sini. jalan keluar masuk lah kiranya.
at first, boboy approached ica but then dah jadi terbalik. hahaha.
see! tak nak langsung berjalan setempat. haha.
free transport to Japanese Village & Botanical Garden
kaki gunung or kaki bukit - unsure. :p
see. arissa looks very happy bila dilepaskan.
nak naik tangga sendiri.
muka gigih berusaha. hahahaha.
guys. lepas naik tangga kena naik bukit lak tau. semput mak. huhu.
anak ini memang sentiasa rasa dia boleh berjalan lurus. hahaha.
finally, sampai jua setelah mak berjuang mendaki. huhuhu.
mak...ica nak turun... :(
umah jepun comel.
punya lah happy. hahaha.
melintasi spa. paling murah RM400. RM40 gigih gak nak masuk. hahaha.
anakanda letih. entah2 saja gimik nak ajak masuk spa urut kaki. haha.
botanical garden sudah kami
tak besar. kecik je. hujan gerimis semula.
It was wonderful even though mak ayah semput nak naik ke atas tu ha. Mak kendong anak. Ayah kendong kamera dan 'kandungan', ops! Hihi. Gurau2 kasar je sayang. Hehe. 

satunotahati : Al Fatihah buat adik Adam Syukri.
Selamat berjumpa dengan Sang Pencipta.
Maha Berkuasa, Pengasih dan Penyayang.
Tahniah buat kedua ibu bapa yang  bersabar.

12 comments

IntaNBerliaN said...

wah bestnya... cantik gambar2 ni :-)

*a'aa saya duk cemor dekat seri desa tanah hitam :-)

ctmah said...

salam perkenalan =)
so sweet.manjanya gaya arissa =)

LYAfrina said...

wow..cantiknyer view.. nmpk cam oversea je pic 1 tu...
nmpk gabus cam byk gak.. mesti sejukkan

adyna said...

bestnya yatie ;)

Fifi Nadhrah said...

cantik betulkan bukit tinggi ni.. teringin nak naik.. tapi tak berkesempatan lagi..

suSueEmiMie said...

Cantik viewnya..ni yg buat rse nk g jgk nih.. :)

D Yatie said...

hehehe.. terima kasih.. kat mana eh seri desa tanah hitam tuh.. hahahah.. tanah hitam tu yg kt area bukit kinding rasa ny kan? yeke? haha.

D Yatie said...

salam perkenalan.. hehehe..
arissa memang manja.. :D

D Yatie said...

hihihi.. pegi situ memang konon nak feeling2 oversea.. haha..
nak kata sejuk sangat tu tak la.. tp sejuk la jugak..
dingin lah kot.. :p

D Yatie said...

best kak.. untuk ketenangan...
memang digalakkan.. hehehe

D Yatie said...

aah fifi.. kita pn dah lama nak pegi...
alhamdulillah memang rezeki arissa...
akhirnya naik dengan dia.. :)

D Yatie said...

su... hehe... pegi pegi...
zaman berdua ni syok..
leh ala2 hanimun gittew..

Blog design by Rainy Day