Pages

Feb 7, 2013

Anak : A Moment To Remember [2]

Assalammualaikum. Hai.

Meh sambung cerita hari lahir anakanda Nur Arissa Batriesya. Lepas check in dan berehat-rehat sebentar, kami mula berjalan. Cuaca? Gerimis uols. Tapi biasa lah. Duduk tempat tinggi-tinggi kata orang. Hihi. Kami rancang untuk teroka pada hari itu juga sebab konon esok nya nak berehat sepenuhnya. Trust me, it won't take your 24 hours untuk teroka Colmar Tropicale. Hehe. 

So, meh layan gambar anakanda yang begitu asyik dibiarkan bebas berkeliaran. Advantage for her nak jalan puas-puas tak perlu fikir nak ada kereta atau motosikal. Ada pun kenderaan beroda merupakan stroller anak-anak. Hahaha. Seronok tapi pada masa yang sama geram sebab bila dukung je, memang susah sangat nak bagi senyum. Adoi! Jerit lah. Tunjuk lah. Bo layan! Huhu.

Jom!

mak! please la. ica dah boleh jalan ok. cool! :p
(mak pun cool kat belakang)

mak..meh la kejar ica..

ayah.. meh la..

semua jalan lambat.. ica jalan dulu lah!

mak lambat.. boooo...

ica dah nak sampai kat ayah dah.. yeay!

weehhhooooO!

yeay! ica menang! :D

kami bukan sekadar anak dan mak
kami kawan, kami saudara, kami kakak

camner kita leh naik tinggi atas ni eh??

ok. ica letih jalan. nak rehat sat. :p

psst! baju ni acu kita bagi masa kita newborn. umur setahun baru boleh pakai. hihi.

kenapa entah kita beria nih. kui. kui. kui.

nampak tak bubbles tu?

ica boring sebab tak boleh nak pegang pun..

dan ica pelik kenapa bila sampai bawah, bubbles hilang..

Alhamdulillah. She's so happy and we're even more. Lepas ronda-ronda di sekitar, kami pun pergi ke Japanese Village dan Botanical Garden. Akan cerita kemudian. Hihihi. 

satunotahati: thanks Allah for the great moment.
thanks en. suami for the great vacation.
thanks Allah for giving us her.
i love u princess!

XOXO,
Mak Arissa.

8 comments

Mimy Hamid said...

icha comel nya terkedek kedek jalan.....fayel tak jalan lagi la..kalau tak leh jalan jalan holiday

erna said...

Ya Allah..comel sangat anak awak.
ica buat aunty erna teringin nak baby gurl.
comel betul jalan pakai kasut..pakai gown..
comel sangat!

Sunah Sakura said...

kacaknya tempat tok kak....teringin mok gi sitok satu ari kelak... :)

Fifi Nadhrah said...

comel sangat ica.. pandai bergaye.. ufairah tak boleh jalan lagi..

D Yatie said...

hihihi... tak terkejar dah mi... takper.. jap lagi fayel dah boleh jalan.. kena sllu p jalan2 holiday la! ^_^

D Yatie said...

terima kasih awak...
hehehe.. insyaAllah nanti aunty dpt baby girl..
leh geng ica.. bergaya2.. :p

D Yatie said...

aok sunah.. ng kacak tempat tok.. kmk dh lama teringin.. akhir nya... nang rezeki arissa.. ^_^ insyaAllah lak kitak dpt pegi juak.. :)

D Yatie said...

hihihi... nanti ufairah dah boleh jalan...seronok la nak bagi ufairah bergaya.. dress up gitu~ :)

Blog design by Rainy Day