Pages

Feb 18, 2013

Anak : Kampung Style

Assalammualaikum. Hai.

Heh! Apa ingat Gangnam Style je ada? Haha. Ok. Ini kisah cuti CNY 4 hari. Balik Ipoh Jumaat, encik suami terus cakap "siap lah awak, arissa demam". Terkejut. Sebab tiba-tiba petang badan agak panas = dedar (kata orang perak kot). Bila anak tak sihat of course semua benda cancel. Plan nak bawa Arissa jalan-jalan Zoo Taiping pun dibatalkan. Jemputan ibu Amsyar juga tak dapat dipenuhi. Anak tak sihat tak selesa bawa pergi majlis. Kan? 

Anakanda memang susah sangat nak makan ubat. Tengok syringe Arissa dah menjerit beria menangis. Wow! Tapi, sebagai seorang mak yang garang - "peduli hapa dengan dia terjerit menjerit. bukan nak bagi sakit. nak bagi baik." Kan? Encik suami kata, "kejam". Haha. Dah tu? Nak follow je dia tak nak. Memang tak lah kan. Btw, demam Arissa macam on off. Kadang2 panas sikit pastu sekejap lagi dah elok. Oh. Dah bawa Arissa jumpa pakar kanak-kanak hari tu. Next time cerita eh.

Lepas bagi ubat. Lepas puas menangis. Mak ayah mesti bagi upah. Haha. Upah jalan-jalan di luar rumah je. Hehe. Since kawasan kami baru so tak ada nak risau sangat kenderaan bersimpang siur kan. Hihi. Depan rumah pun orang tak duduk lagi. Huhu. So, mak Arissa tiba-tiba timbul rasa nak membuat tukun di kawasan rumah yang lebih kecik dari kangkang kera tu. Hihi. Alhamdulillah. Ada juga space yer dak? 

dak Ica demam (nak bertunang kononnya)

ini serius muka setelah kena paksa

mak suruh jalan depan rumah je tapi dia....

nampak tak sayup2 playground belakang. dia nampak. dia jalan straight. fuhh.

eh. ini rumah ica. nampak tak ayah ica tu. ehehe.
encik suami prepare buah2an unutuk kami minum petang. arissa nak jugak. :p

nampak tak dak kampung tu? hihi.

tak peduli siapa-siapa dah. dunia sendiri.

tak kisah mak ayah buat apa. dunia sendiri.

Frankly, mak Arissa memang happy bila boleh buat unggun api kat tepi rumah walaupun tak jadi. Haha. Walaupun kawasan rumah jecik tapi at least ada ruang. Boleh buat ala-ala kampung yang begitu nun jauh di sana. Ikutkan hati nak wat perasap satu taman tapi nanti tak pasal-pasal ada pulak MBI datang bagi surat cinta. Haha. So, bakar apa yang ada sambil sedut udara berasap. Kui. Kui. Kui.

Sebenarnya, sangat rindu suasana kampung yang aman damai. Sebab tu kalau berkesempatan nak ke Felda Residence Trolak. Ngeh. Ngeh. Ngeh. Nak duduk dalam suasana kampung katanya. Bila lah agak nya sempat tuh. Haha. Ok then. 

satunotahati: geram dengan manusia tak berakal.
main mercun dari pukul 10 tadisampai 12 malam ni.
tak fikir orang ada anak kecik / ada famili sakit.
GERAM!!

No comments

Blog design by Rainy Day