Pages

Jan 18, 2013

Hidup : A Big Wish

Assalammualaikum. Hai.

2013, saya rasa macam saya ada satu BIG wish yang saya seringkali harap dan doa semoga dipermudahkan Allah. Dalam rasa risau tak terjangkau, saya ada rasa teruja tak sabar. Boleh gitu? Kui. Kui. Kui. Sebenarnya, wish yang ini untuk mak dan bapak. So, tak sabar nak tengok they ols senyum lebar uols. Ehehehe.

InsyaAllah akan terlaksana tahun ini. Mungkin dalam bulan 3 atau 4 atau 5. Kalau boleh lagi cepat, mesti lagi best. Kan dah cakap, tak sabar nak tengok they ols senyum gembira bahagia. InsyaAllah. Tapi, segalanya memerlukan perancangan yang teliti. Tak boleh main redah je. Nanti tak pasal mak bapak juga yang susah sebab kita susah. Tak nak lah buat mak bapak susah. Huhu.

Well, bila dah kahwin ni kan. Semua benda nak kena permission suami walaupun guna duit sendiri. Saya kadang-kadang pernah jugak konon-konon cakap "lantak lah duit hasil titik peluh orang. sukatilah nak campak tang mana duit tuh." (berlagak kemain kau!) Tapi, at the end diri sendiri yang tak boleh buat macam tu sebab rasa bersalah yang amat. 

Itu duit sendiri. Jangan nak kata duit encik suami. Oh! Kadang-kadang, duit yang diberi oleh encik suami rasa macam sayang nak guna - berjimat. Kah. Kah. Kah. Tapi, tak sejimat duit diri sendiri. Kalau pay day, rasa macam tak nak usik langsung duit. Kui. Kui. Kui. Tapi, rasa je la. Mana boleh tak usik. Huhu. Bila nak dapat gaji 5 angka nih? =P

Eh, melalut. By the way, Alhamdulillah sebab encik suami menyokong penuh wish cik isteri. Malahan, encik suami yang lebih-lebih tak sabar. Thanks sayang. InsyaAllah akan berkongsi wish itu once kami dah berjaya merealisasikannya. Doakan kami, ye. Semoga Allah merahmati kita semua. Aamiin.

satunotahati: kurang 10 hari lagi, NAB akan menginjak usia 1 tahun. no more bulan-bulan dah.
hotel dah booking. Alhamdulillah.
semoga dipermudahkan. 
aamiin.

XOXO,
Mak Arissa.

3 comments

UMIE SUE said...

amin...semoga dipermudahkan

tenkiu sbb sudi jenguk blog umie sue.
thanks sbb share2 pengalaman

Sunah Sakura said...

wahh..ape agaknya tu..saya pun tak sabar nak tahu..hehhehe

LYAfrina said...

btl la.. walaupon duit sndiri... mmg klo nk beli apa2 ttp bgtau suami.. tp suami xde pon halang.. tp ye la..suami kt..apa2 pon kt mesti mtk izin dia dulukan.. kan x berkat lak kalo suami x redho..

Blog design by Rainy Day