Pages

Dec 24, 2012

Milestone : 10 Months Nur Arissa Batriesya

Assalammualaikum. Hai.

Esok NAB dah 11 bulan! Hoyeah! Kali ini mak Arissa update lebih awal sebab mak Arissa ada sedikit masa lapang. Mak Arissa cuti hari ini. Arissa tengah tidur. Ayah Arissa pun tak balik lagi dari mencari barang untuk tok nya. Sekejap lagi Arissa nak sambung shopping. Muahahaha.

Dalam usianya 10 bulan, ada beberapa perkara baru yang Arissa buat sampaikan saya rasa nak cium-cium dia sepanjang masa setiap kali balik Ipoh. Geram kot! Huhu. Seronok tengok perkembangan Arissa. Well, everyone does. Right? Bukan saya seorang ada anak yer dak? Hoho.

Arissa dah boleh faham kalau kita kata, "sayang mamak ca..or sayang ayah ca..." She'll came to us and gave her lovely kiss with the sound mmuahh. How sweeet~!! Bila kita suruh dia buat lagi dan lagi... Last sekali dia akan gigit mana-mana bahagian yang dia cium tuh! Padan muka mak ayah dia. Tak faham dia letih asyik nak kena sayang mak ayah dia. Hehe.

Arissa juga dah boleh bersalam. Bila cakap salam sambil hulur tangan, Arissa akan sambut tangan kita dan dengan pantas bawa ke mulut, kiss dan terus lepas ibarat sepantas kilat. Auw~! Bagi lagi tangan, cukup tiga kali habislah jari-jemari awak kena gigit. Huhu. Memang anakanda seorang itu cepat bosan. Kerjanya pun nak menggigit saja. 

Arissa juga dah boleh sebut perkataan Allah bila dia jatuh. Jatuh je Allah. Tapi, kalau dah malas memang tak lah kan. Mintak mahap la nak cakap apa. Nangis cepat sikit mak ayah pergi respond. Kah3. Kalau ayahnya solat, Arissa akan pergi dekat dengan sejadah ayahnya. Bila ayahnya sujud, Arissa turut sujud dengan menonggeng depan ayahnya. Haha. 

Dan pencapaian terbesar sebelum usianya 11 bulan. Arissa dah melangkah beberapa tapak! Weeehuuuu! Mak Arissa yang happy sangat-sangat plus teruja gila. Wakaka. Belek-belek handphone ayahnya on the way balik rumah Jumaat lepas nampak video Arissa bertateh, Allahhuakbar. Memang rasa nak melompat time tu jugak. Happy giler. Hihihihi. Over mak Arissa kan? Hihi.

Semalam shopping dalam Arissa separa demam. Yes! Betul kot demam nak berjalan. Hihi. Beli kan Leapfrog Dinasour ABC. Bukan main lagi Arissa bergoyang bila dengar lagu ABC. Hehe. Arissa kena belajar betul-betul tau. Bukan harganya 7 ringgit. Haha. (mak berkira sungguh! lalalala.)

Ok. Arissa nak pergi memborong dengan duit ayah lak. Hihi. Bye!

2 comments

ieda said...

cepat ye Arissa mula berjalan.bgs2

dekat2 la nama baby kita, Nur Dhia Batrisya ;)

Pinkbubblegumprincess said...

kmk pernah baca diary kmk gik kecik mcm tok juak ditulis bapak..hehe happy.. :)

Blog design by Rainy Day