Pages

Nov 30, 2012

Hidup : Sekadar Wish

Assalammualaikum. Hai.

Wish. Toyota Wish. Hihihi. Last time (maybe 2 years back kot), saya punya impian nak Toyota Wish. Tetapi, seiring dengan pertambahan umur sementara nak tunggu mampu - dah ada banyak kereta yang buat kita rasa WOW! Hoho. Maka, for the time being till 10 years ahead rasanya akan terus berkata WOW je lah. Belasah cukup-cukup kereta encik suami. Muahahaha.

Tiba-tiba pulak kan cerita pasal wish2 nih. Ngeee. Actually, since yesterday saya nampak keluaran baru Samsung. Dan hari ini nampak lagi dalam newspaper The Sun. Bukan smartphone tapi Smart Camera kot. Haha. Samsung Galaxy Camera. WOW! Mak Arissa terus terpikat. SMS encik suami untuk google dan di balas dengan, "jangan nak ngada-ngada". Wakaka. Perasaan tu meronta-ronta sebab harganya pun lebih kurang dengan Samsung Galaxy Tab tuh. Mungkin tambah sikit jer kot. (eh? adakah Samsung GT merupakan sasaran? haha. tiba-tiba lak nak compare dengan Samsung GT. huhu.)

Jiwa yang meronta-ronta itu tak lah sampai rasa macam NAK JUGAK! Tak. Tapi, kalau saya sebetulnya bersama Nur Arissa Batriesya dan encik Mohd Fadhlil Rahman - mungkin percentage nak kata NAK JUGAK itu sangat tinggi. Sebab fokus saya sebenarnya lebih kepada si cucu nek wan dan nek aki seorang itu. Samsung Galaxy Camera, lepas ambil gambar boleh terus upload. DSLR Nikon ayah Arissa tak boleh. Hoho. Kena transfer dulu. Ngeeee. So, WOW dulu lah. Mana tahu ayah Arissa nak  jual DSLR Nikon. Boleh kenyit-kenyit mata nak Samsung GC. (hahaha. mimpi ke bintang la. =P)

Semua orang ada banyak wish dia kan. Ada yang siap buat list lagi. Hihi. Saya tak pernah buat list sebab saya boleh tahan jugak berubah-ubah wish tuh. Contoh macam kereta tu tadi. Walau macam mana kuatnya saya suka sangat dekat si Toyota Wish, sekarang saya sangat-sangat suka Range Rover Evoque. Wakkakakakaka. Hebat tak wish mak Arissa nih? Haha. Eh, siapa tahu yer dak? Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa tahu? Keh3. Itu wish yang hebatlah. Saya juga berkenan dengan Toyota Prius C TRD Sportvio. Wallaweh! Sangat tergoda dengan Prius C berwarna merah dekat parking lot tu ha. Huhuhu.

Wish yang seterusnya - iPad untuk Nur Arissa Batriesya. Time being tak lah important sangat nak beli awal-awal. So, bak kata orang boleh kumpul duit lagi lah. Hehe. Kalau boleh beli sekarang pun silap-silap tak lama tempoh hayat dek terkena dengan air liuh meleleh-leleh tuh. Isk. Isk. Isk. Air liur Nur Arissa Batriesya tuh power sebab handphone mak ayah dia kedua-duanya jadi tak betul sebab air liur dia. Kui3. Tujuannya, of course for the process of learning which is kids nowadays mostly learn from the technology. Tak tau la kalau few years ahead ada yang lagi hebat dari si iPad kan? Hohoho.

Wish nak ke Paris memang sejak dulu-dulu. Sejak zaman Eiffel In Love. Hahaha. Nak sangat duduk depan Menara Eiffel bersama pasangan aka encik suami tercinta. Dan sekarang nak anak sekali join duduk sama-sama depan Menara menikmati suasana malam di Paris. Auw! Terbayang-bayang depan mata moment yang semestinya indah dah manis-manis gitu. Oh! Penangan filem Indon tu memang terbaik lah. Sampai dah beranak seorang pun otak masih lagi nak ke Paris. Selalu juga tengok promo Air Asia. Tapi, berinar-pinar bijik mata. Walaupun rasa nak bawa anak ke overseas tapi Paris jugak yang saya click. Tak pandang Bali, Bandung, Phuket, Krabi, Tokyo, Seoul, Gold Coast, etc. Eh? Apakah? Kalau Paris macam berpinar-pinar, terus tengok tiket balik Sarawak. Haha. Camner nak ke oversea kalau dah kampung over the sea. Keh3.

Eh! Seronok pulak berwish nih. Ada banyak sangat. Tapi, seperti yang jelas pada tajuk, sekadar wish. Pastinya saya ada wish yang lebih utama, lebih penting dan lebih relevan. Saya yakin hampir semua wish / pengharapan yang utama itu sama. Kan? Ok lah korang. Ikutkan nak selitkan gambar-gambar tapi biasalah, update guna email. Ngeee. Eh, kira ok lah kan boleh update guna email. Bosan-bosan boleh update. Kah3.

p/s: hari ini majlis farewell PA bos yang akan ke oversea follow husband. ini bermaksud, makan makan dan makan. ada sizzling, kuah durian, bihun, nasi kerabu, roti john, cekodok dan kuih muih. macam mana tak gemuk? @_@

4 comments

adyna said...

bile nak masuk thn baru banyak impian kite kan..hehehe

impian akak tahun nie alhamdulillah ada yg tercapai walaupun mengalami kesedihan yg teramat tahun nie..

cheq sue dieyha said...

err..dh wishlist thn baru ke?wlpn ada wishlist yg blm tercapai tp sekurang2nya usaha sy tetap berbaloi :)
alhamdulillah,rezeki Allah wlpn x mmpu hidup mewah mcm org lain.

D Yatie said...

@adyna betul sangat-sangat kak. tapi, enti ni bukan lah untuk wish tahun depan. hahaha. saja menggedik jari jemari nih ha gara2 tengok samsung camera. hahahahaha.

D Yatie said...

@cheq sue dieyha su, hihihi. bukan wish list tahun baru la su. saja je buat gara2 tengok kamera samsung tuh ha. Alhamdulillah su. sama lah kita. rezeki Allah bagi. :D

Blog design by Rainy Day