Pages

Nov 27, 2012

Hidup : Pencinta Gadget

Assalammualaikum. Hai.


Nowadays, tengok kiri kanan depan belakang hampir semua pakai telefon pintar. Tak kira apa brand sekalipun. Blackberry. Samsung. Nokia. HTC. Etc. Mak Arissa jer still pakai Nokia X3 – 5MP. Hahaha. Eh! Jangan macam-macam. Nokia saya boleh ber-whatsapp jugak tau. Muahaha. Cuma saya dah uninstalled sebab macam menyampah battery cepat betul habis. Huhu.

Telefon pintar ke tak ke. Itu tidak menjadi masalah buat saya dan encik suami. Alhamdulillah. Kami sama-sama bukan pencinta gadget. Encik suami apatah lagi. Hihi. Telefon encik suami dah lama sangat kot. Asalkan boleh SMS dan call, cukup. Cuma sekarang dah tukar sebab Arissa dah jadikan telefon ayahnya alat permainan – rosak sudah! Kui. Kui. Kui.

Kadang-kadang, saya agak kompius dengan certain orang yang boleh dikategorikan hantu gadget / hantu handphone. Setiap kali ada model baru, walaupun tak sampai 1 bulan guna telefon yang ada – trade in dan ambil model baru. Eh? Tak rasa waste ke? Kalau ada banyak duit, saya ok je. But ada jugak yang tak banyak duit, sanggup berhabis semata-mata nak telefon baru. Eh? Apakah? Seriously! Perkara sebegini pernah berlaku di depan mata. Huhu.

Saya dah berapa kali postponed nak ambil smart phone. Dah banyak kali juga colleagues nasihatkan untuk beli sebab senang nak check email. Huhu. Actually kalau boleh sebaik sahaja keluar dari office nak clear kan mind dari fikir pasal kerja office. Haha. Bayangkan kalau handphone bunyi sebab email masuk dan nak saya siapkan satu report / proposal esok pagi. Tak sampai esok saya dah stress. Wakakaka.

By the way, tipu kalau tak ada keinginan tapi since itu kehendak dan belum kategori keperluan maka saya tak ambil kisah. Tambahan pulak, saya berkenan yang tak berapa nak mampu beli. Harganya lebih kurang sama dengan jumlah gaji saya. HAHAHAHA. Itulah mak bapak selalu pesan supaya ukur baju badan sendiri. Berangan lebih jer. Hihihi. Nak tau handphone apa?






























CCCCAAAAKKKKKKK!!!!!



Wakakaka. Mimpi sampai ke bintang pun belum tentu bisa dapat menggenggamnya. Err? Ke ada sesiapa nak hadiahkan saya? Kalau duit berlebih-lebih tuh boleh la kot ye. LOL!


NUR ARISSA BATRIESYA IS JOINING A BABY CONTEST. PLEASE HELP HER TO WIN BY CLICK 'LIKE' AT HER PICTURE AT THIS LINK: 

No comments

Blog design by Rainy Day