Pages

Nov 8, 2012

Hidup : Mom's Time

Assalammualaikum. Hai.

Ada ramai tak mummies yang take some time untuk diri sendiri at least satu hari dalam sebulan? Last time, saya ada juga mengada-ngada nak time for myself bila rasa macam a bit tired of works yang tak berapa nak melambak macam sekarang. Eh no! Sekarang tak ada melambak sangat tapi it has 'something' yang buat saya rasa argh! Besarnya tanggungjawab. LOL.

Allah Maha Bijaksana kan? Saya seorang yang family type. Anak mak, anak bapak. Then Allah pertemukan saya dengan teman hidup yang juga family type. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Saya bersyukur dengan anugerah dan nikmat yang Allah berikan pada saya. We both know how to appreciate families well. InsyaAllah.

Lately which is since we're stay apart. We fulfilled our weekend by doing many things together. Encik Suami suruh saya ignore bila ada yang kata saya ikat / gari kaki suami. Atas sebab itu suami tak pergi jumpa kawan-kawan. Heart melted bila encik suami berkata,

"hari-hari biasa saya jaga Arissa. bila hujung minggu ini masanya saya nak bersama awak dan Arissa. kita dah berkeluarga kita dah ada tanggungjawab kita. ada keutamaan kita."

Dalam masa menaip nih pun tersebak seketika teringat kata-kata encik suami. Huhu. Sebab setelah sekian lama saya memendam rasa seorang dan encik suami diam seribu bahasa, rupa-rupanya encik suami turut tak bersetuju dan tak gemar isterinya dikatakan ikat kaki suami. Terima kasih encik suami.

Melalut pulak. Huhu. Ok, sambung balik. Sejak saya bekerja di KL, my almost 60 hours memang bersama both of them. Encik suami juga memang luangkan masa dengan kami. Tak ke mana-mana tanpa kami. Always attached together. Apa orang kata, dah macam belangkas? Hihihi. Sometime, pernah jugak suruh encik suami jumpa kawan-kawan, tapi dia buat dek je dengan 'suruhan' saya.

Masa untuk saya sekarang? I had enough time in KL. I don't need any space for myself to be socialize. Except this coming Sunday, InsyaAllah will meet my friend - As. Dah lama sangat tak jumpa. Last entah bila. Kui3. Berpeluang sebab encik suami ke Sabak Bernam - ambil gambar kahwin. InsyaAllah.

p/s: terima kasih Ya Allah atas nikmat kurnia anugerah Mu. 

NUR ARISSA BATRIESYA IS JOINING A BABY CONTEST. PLEASE HELP HER TO WIN BY CLICK 'LIKE' AT HER PICTURE AT THIS LINK: 


gambar ini!

1 comment

adyna said...

abaikan je yatie ..tapi akak pun kdg2 suka layan perasaan.. bile tingat arwah azim menangis jugak

Blog design by Rainy Day