Pages

Nov 23, 2012

Cuti-Cuti Melaka [3]

Assalammualaikum. Hai.

Setelah Jalan-Jalan Melaka [1], Makan-Makan Melaka [2] dan sekarang saya sambung dengan Jalan-Jalan Melaka [3]. Lokasinya, Zoo Melaka. Haha. Saya tak tau kenapa memang sejak dulu lagi saya nak sangat bawa Arissa pergi Zoo Melaka. Mungkin sebab dulu saya pergi dengan sahabat saya serta keluarganya, bawa anak-anak sangat fun. Sebab anak-anak itu happy sangat bila jalan-jalan. Bezanya dengan Arissa, she's still a baby yang perlu saya dukung. Hehe.

We couldn't expect that we're always lucky pada musim hujan. Dalam lebih kurang 1 jam, lepas Arissa lunch - awan mendung. So, gambar Arissa di Zoo tak banyak mana. Huhu. Tapi, ok lah nak buat kenangan. Next time pergi Petting Zoo yer sayang, InsyaAllah.


Budak kecik dalam stroller itu sangat bosan okay duduk dalam stroller. Muka memang nak tunjuk muka protes sesaje. Haha. Geram betul kat dak musyuk masyam saya. Ada-ada je cara nak buat diri dia terlepas dari 'ikatan' tuh. Bila dia buat muka masam / muka simpati, mak tak sampai hati kena angkat dukung juga. Hohoho. Lenguh pun tak apa. Demi anak. (^_^).


Dahi berkerut tuh, entah apa yang tak puas hati kat ayahnya. Huhu. Tu time Arissa lunch. Then, sempat jalan-jalan tanpa payung tengok binatang apa entah (lupa) Arissa nak nangis - takut / geli saya kurang pasti. Hihihi. Bawa dekat je, dia merengek-rengek. Kaki angkat atas lagi. Oh! Nak tengok Arissa buat 'muka buruk' dia tengok gambar yang ketiga. Haha. Entah dari mana belajarnya. Sambil jalan sambil makan, itulah biskut ada kat tangan. Hehe. Tak lama lepas tuh, hujan turun dengan lebatnya. Huhuhuhu.

Lebih kurang dalam 1 jam juga duduk menumpang dalam kedai sampaikan Arissa pun naik jemu. Huhu. Hujan dah reda kami start the tour again. Tak dapat ambil gambar banyak sebab air dari dedaun pokok jatuh ke bawah. Boleh menjejaskan kamera ayah katanya. Huhu. By the way, happy sebab Arissa react bila tengok animals. Dan obviously, Arissa sangat kenal tiger atau si kucing size besar. Bila Arissa tengok tiger dia akan tunjuk sambil buat bunyi konon macam nak bagitau 'meow'. Haha.  

Each time dia nampak animals, and even birds apatah lagi gajah - dia akan tunjuk dan tegur. Walaupun Arissa takut tapi Arissa akan toleh dua tiga kali. Kalau saya halang dengan kepala saya, Arissa akan mengintai. Tapi bila bawa dekat, angkat kaki dan merengek. Hihi. Anak. Anak. Seriously, anak ayah. Muahaha. Almost nak habis tour, letak Arissa dalam stroller dan dia tidur. Letih. Tak tahu dah orang buat apa kat stroller dia. Memang tidur nyenyak sungguh sampailah ayah Arissa isi minyak di Muar. =P

Kami sampai Muar dalam pukul 3 pm. D'99 Hotel. Hujan. Kami duduk rehat jer dalam bilik dan petang kami keluar pergi cari rumah bakal pengantin. Jenuh juga cari. Haha. Okay! Part kenduri next entri pulak. Till we meet again! =D

TOTAL EXPENSES FOR THE DAY

Ticket Zoo Melaka : RM20 for two person
D'99 Hotel : RM114 for queen

Total : RM134


NUR ARISSA BATRIESYA IS JOINING A BABY CONTEST. PLEASE HELP HER TO WIN BY CLICK 'LIKE' AT HER PICTURE AT THIS LINK: 

No comments

Blog design by Rainy Day