Pages

Nov 22, 2012

Cuti-Cuti Melaka [2]

Assalammualaikum. Hai.

Kesinambungan Jalan-Jalan Melaka [1]. Kesian Arissa. On the way kami nak pergi makan, Arissa dah tidur dengan nyenyak. Kebiasaannya bila saya bawa Arissa keluar dari kereta, Arissa akan bangun. But not that night, Arissa tidur dengan sangat sangat nyenyak. Saya tahu Arissa sangat sangat sangat letih. Kesian anak mak kan. Huhu. And, kami suami isteri menikmati makanan laut yang fresh itu berdua sementara Arissa dalam stroller. Hehehe.

Pada mulanya, saya memilih Umbai since saya baca many reviews on that Restaurant. Tetapi, kebetulan my colleague baru balik program dari Melaka dan advised saya supaya jangan pergi Umbai. Di Umbai, kalau salah kedai makanya mungkin tak dapat yang sedap seperti yang di uar-uar kan. Kalau tak silap, dalam Umbai ada few stalls yang kita boleh pilih nak makan kat mana. Saya assumed macam ala-ala food court makanan laut. Boleh? Hehehe. So, kami pergi ke....






























!!!!!!SINI!!!!!!

Procedure? Sebaik sahaja kita sampai, seorang waiter / waitress akan tanya how many person. Then dia akan suggest kan tempat duduk. Tanya nak order air apa. Dah sudah, menu pergi tengok sendiri. Masak on time. At first saya yang pergi tapi blur jugak. Saya tak tahu macam mana nak pilih ikan. Nak masak apa. Eh, I am lost! Apa yang saya tahu saya nak makan ketam. At last, encik suami kena paksa rela pilih apa dan masak apa. Haha. Kesian ayah Arissa. Hihi. Nasi kita boleh pilih nak nasi lemak atau nasi putih. Nak otak-otak pun boleh request. Dalam lebih kurang 15 minit, makanan dah sampai. Good Job!

Encik suami pilih apa? 
Hihihi. Ini untuk makan dua orang. 

 8 ekor udang goreng tepung
ahhahahaha
(rasa macam main-main lak kami makan)

 seekor ketam masak masam manis
saya makan seorang
umpphh! ketam fresh! manis!

 siakap tiga rasa
fuhhh! fresh! manis! dan juicy!
.serius.

Pada mulanya saya pelik kenapa encik suami tak order ikan bakar. Rupa-rupanya, kesayangan hamba juga blur tak tau nak pilih apa. Haha. Kelakar okay! Untuk seafood, kami tak ada nak limit budget sangat sebab aimed memang nak makan seafood. Cuma order nampak macam orang kedekut kan? Itupun kami mengah-mengah nak habiskan okay. Kenyang sangat-sangat. Sebab tak nak membazir, sehabis baik nak habiskan semua lauk. Hihihi.

TOTAL EXPENSES AT NIGHT:

8 ekor udang goreng tepung
1 ekor ketam masam manis
1 ekor siakap tiga rasa
2 pinggan nasi putih
1 bungkus nasi lemak
1 jug fresh oren

RM67.60



NUR ARISSA BATRIESYA IS JOINING A BABY CONTEST. PLEASE HELP HER TO WIN BY CLICK 'LIKE' AT HER PICTURE AT THIS LINK:

NUR ARISSA BATRIESYA IS JOINING A BABY CONTEST

No comments

Blog design by Rainy Day