Pages

Oct 18, 2012

Anak : Sudah Tau Buat Muncung

pukul 6 petang, ica dah ngantuk
mak ayah bawak ica g taman permainan

eh. ica rasa macam pernah main benda ni

weehuuu! syoknya!
berangin-angin turun bawah
nak lagi nak lagi

oooppppss!
jatuh pulak ica ni karang

hehehe
ica nak lagi
hehehe
mak paham ica nak lagi

hehehe. best oooo
ops. nampak 'spentoi'
hikhikhik
cantiknya sky
bukan selalu dapat tengok sky ngan mak ayah
(^____^)

yeah!
sampai bawah lagi

ayah jom la main

ayah! jom la.

nak lagi mak

tapi mak tak letak ica lagi
mak bergerak jauh dari benda tu

ica pelik
mak asyik cakap
sian anak mak
minggu depan kita pergi lagi ye

ica tengok ayah
ayah selamba aje ikut mak jalan

ayah kata hari hujan
ica temgok semua orang tak gerak pun
ica sorang je yang nak balik cepat

ica dah semakin jauh dari benda tu
ica pasrah
tengok muka ica yang pasrah tu
nampak kan?

mak pujuk
mak kata minggu depan pergi lagi
kita naik buai sekali
hari ni tak sempat
dah hujan

ica tengok mak
ica nak mak janji kat ica
tak puas main

bye bye benda tu
minggu depan kita jumpa lagi tau
buai sekali
 p/s: minggu ni Nur Arissa Batriesya tak dapat naik buai dan gelongsor lagi. tak dapat tengok sky dengan mak ayah lagi. sebab, esok Arissa dan mak akan berada di sky untuk balik ke Sarawak jumpa Nek Wan, Nek Aki, Nek Atuk dan semua family kat Sarawak. mak selalu kata, rezeki anak. kali ini pun rezeki Arissa. tiba-tiba pengarah ajak mak attend dinner dengan Sarawak Forestry Jumaat nih. so, mak bawa Arissa sekali. mak kata, mak sanggup berkorban wang dan tenaga. tambang Arissa sendiri. mak pula kena travel; kl - ipoh - lcct - kuch - sematan - kuch - lcct - ipoh - kl. sian mak Arissa kan. demi anak yang masih ada nek wan dan nek aki. semoga perjalan mak dan Arissa dipermudahkan oleh Nya.

p/s: semoga Allah mempermudahkan perjalanan kami. dan Nur Arissa Batriesya kekal menjadi budak baik dalam flight seperti sebelumnya. pengalaman pertama nak flight berdua sahaja dengan Arissa nih. akan dikongsikan kemudian! bye~!



1 comment

Mimy Hamid said...

arissa dah besar la..lama tak nampak dia...selamat jalan jalan kuching arissa...naik belon

Blog design by Rainy Day