Pages

Aug 3, 2012

Eh, Janganlah. Malulah~

Assalammualaikum. Hai.

Tajuk entri tak boley blah kan? Kui3. Before nak celoteh panjang, nak heboh sikit : HARI INI NAK BALIK JUMPA MUSYUK MASYAM!!!!! HOYEAH! (orang lain hari-hari jumpa anak kan? tak kecoh. tapi sebab saya dah 4 hari tak jumpa anak lah saya kecoh! lalalalala.)

Hari ni, hari ketiga di MTIB. Still masih tak berapa kenal ngan orang. Bukan senang kot. Satu office yang 15 orang pun, susah nak ingat dalam masa 1 minggu. Apatah lagi department sendiri yang thirty plus & satu MTIB yang ratus. Errr~! Senyum-senyum aje lah kan. 

Semalam, dah jumpa dengan timbalan pengarah untuk review job scope. She's very humble and nice person. InsyaAllah. Then, ada jugak la few task yang macam informally dia dah assign. Masa tu dia bagitau la, u mintak dekat si anu itu mende ini. Dia under u tau. So, nanti u kena suruh diorang buat. So, lebih kurang macam 6 / 7 orang bawah saya (unit statistik).

So, dalam tolong diorang pack kurma untuk sedekah anak yatim - diorang dok la panggil puan. Meremang bulu tengkuk mak Arissa. Huhu. Dengan lemah-lembut dan malu-malu bagitau, "eh janganlah panggil kite puan. pelik je rasa. segan lah. panggil dayang je". Hoho. Baik tak saya? Kui3.

Jawapan diorang dah tentu la, "mana boleh. kami kena hormat P". Rasa macam alahai tak perlu kot. Depan bos je la. Ini borak-borak pun nak puan jugak memang meremang-remang la. Huhuhu. Bukannya apa, ok mungkin atas sebab the status of P maka jadi puan. Tapi upon experience, I have nothing.

Segan plus rasa bersalah. Time being, rasa macam saya yang paling muda. Muahahaha. Macam tak sopan bila aunties atau kakaks suddenly panggil saya puan. Oh My Gucci! Rasa macam tak deserve lagi. Huhu. Btw, so far till today macam semua under control. Dah lama jadi kuli, so nak being a leader rasa macam agak susah. Huhu.

p/s: masih berharap pada result PAC Perangkawan. hehehehe. btw, Alhamdulillah. sesungguhnya semua ini dari ALLAH SWT.

1 comment

zuezul said...

huhu..camtu la perasaan i time mula2 kat opis nie..hehe..

kelakar kan..even time tu belum kawen lagi dah panggil puan..hehehe

Blog design by Rainy Day