Pages

Jul 6, 2012

Rezeki Anak

Assalammualaikum. Hai.


tenenenow tenenenow
(ringing tone nokia berbunyi)
nama MIL tertera
MIL: Assalammualaikum tie.
Me: Waalaikumsalam.
MIL: Ada surat untuk tie ni.
Me: Surat apa mak?
MIL: Surat dari Lembaga Perindustrian Kayu Malaysia.
Me: Ye ke mak? Mak bukak la tengok berjaya tak.
MIL: Mak buka yer. Besar surat nih.
Me: (letak telefon sebab tengah drive).
tenenenow tenenenow
again MIL call
MIL: Tie, ni surat perlantikan jawatan pegawai tadbir.
Bla..Bla..Bla..
(sampai ke gaji ke elaun ke cola MIL sebut)
(=__=')
Me: So, lulus la mak?
MIL: Aah. Ada ni kena reply terima atau tak
Alkisahnya, saya pergi interview ni on 28th June 2012. Dapat call suruh pergi interview on 26th June 2012. Allah dah susun cantik. Kebetulan ibu Arissa kena balik Johor, abangnya meninggal dunia. Kebetulan kakak encik suami ada di rumah mentua. Makanya, saya ambil EL dan tinggalkan musyuk masyam dengan mak long nya. Alhamdulillah, destinasi tak susah. Naik LRT, jalan sikit dah sampai. Interview? Pada mulanya, saya diberi nombor 11 tapi tiba-tiba saya jadi yang pertama. 

Sejujurnya, keyakinan saya cuma sekadar 5%. Dengan 5 jenis kayu pun tak boleh jawab full. Apatah lagi soalan tiba-tiba banyak berkisar statistik. Blur. Dah dekat 3 tahun tak tengok statistik, jawab mana yang teringat. So, everything was like macam terkejut terkujat jugak. Dan sehingga hari ini bila tahu saya berjaya/lulus temuduga.

Alhamdulillah.
Alhamdulillah.
Alhamdulillah.

Rezeki Nur Arissa Batriesya.
Rezeki kami anak-beranak.
Rezeki seisi keluarga.

Terima Kasih Ya Allah.
Atas perkenan doa kami.
Atas nikmat kurnia Mu.

p/s: nanti update pasal persediaan semua nih. jadi orang KL kot. hahaha. (tak tengok offer letter lagi).

4 comments

Wawa said...

tahniah~! aghh jelesnye...cemane apply ek...sy apply asekla ajak buat exam dlu...exam da la susah...haih~

farah keifli said...

tahniah dear..

nn lylyn said...

bestnye =) tahniah..rezeki awk tu..

zuezul said...

yeah..welcome back to KL..lepas nie boleh la jumpe selalu..hehehe
kamon, update la sye..rindu ok.

selalu bace je,tapi kali nie curi gak masa utk komen.

p/s

arissa,
mak kamu sombong sgt ok!

Blog design by Rainy Day