Pages

Jul 10, 2012

Hadiah Hari Lahir Yang Bermakna

Assalammualaikum. Hai.

7 Julai lepas, genap usia saya 26 tahun. Alhamdulillah. Syukur kerana masih diberi peluang oleh Nya untuk bernafas di atas muka bumi dengan nikmat kurnia pinjamanNya. Syukur kerana sehingga hari ini saya dipinjamkan kesihatan yang baik, rezeki yang mencukupi serta kasih sayang yang melimpah ruah.

Seusia ini, saya sudah menjadi emak kepada Nur Arissa Batriesya. Alhamdulillah. Tiada harapan, impian dan doa lain selain menjadi;
  • seorang isteri yang solehah,
  • emak yang mithali,
  • anak yang berbudi,
  • kakak yang memahami
  • saudara yang mengasihi,
  • sahabat yang diingati, dan
  • semestinya hamba ALLAH yang mentaati. (paling utama).
Eh? Apa hadiah hari lahir yang bermakna tuh? Hehe. Merujuk kepada entri sebelum ini, saya telah menerima panggilan dari MIL berkenaan surat dari MTIB. Alhamdulillah. Inilah hadiah hari lahir yang bermakna buat saya selain little celebration bersama suami dan anak yang dicintai di Secret Recipe (frust, Secret Recipe dah tak ada laksa sarawak.) 

Berkenaan dengan itu, saya dikehendaki lapor diri on 16th July 2012. Tapi tempoh satu bulan notis saya ialah pada 9 Ogos 2012. Macam mana tuh? (=_='). At first, kami ingatkan prosedur yang sama seperti mereka yang di ambil oleh SPA. Tapi rupa-rupanya saya kena lapor diri dan terus mula bekerja. Ya Allah. Pening jugak sekarang ni.

Setiap kemanisan, pasti ada pengorbanan. Nampaknya saya perlu berjauhan sementara dengan Nur Arissa Batriesya. Mungkin, for few months. Sentap jugak! Encik suami bagitau apa yang mereka bincang bersama MIL dan FIL. Sentap yang amat! Terus cakap, 'u ols mana faham perasaan saya'. (T_T). Sedih ok! But, actually it's the best for her.

Saya terima. Tak apa. Cuma few months for many years. Kan? So, still this offer merupakan hadiah paling bermakna. I am not going to reject the offer. Setelah sekian lama graduated, dan peluang sebegini mungkin tidak ada kali ke-2. Kan? Oh, nak jawab soalan WAWA.

Macam mana dapat? Huhu. Actually, saya buat macam biasa. Isi form yang saya rasa last year kot (dapat call dah lupa entah bila isi). Then, tiba-tiba diorang call untuk attend interview. Masa yang singkat 26 Jun call, 28 Jul interview. Then, normal procedure. Sebelum ini memang saya kerap buat exam yang susah itu. Huhu. PAC untuk Perangkawan pun tak dapat result lagi. Hehe.

BTW, thanks Allah for this lovely gift. It isn't just for me, it's for everyone especially to my parents, husband, daughter and siblings. Parents are the most happiest person to hear this. And insyaAllah it will be a good start of year 2013. Errr~~~? Jauhnya nak ke tahun depan terus. Hihi.

p/s: siapa dok KL nanti boleh la kita gathering bawa baby ye|~ Haha. 



1 comment

Cik Saila said...

selamat hari lahir dyg :))
tahniah di atas hadiah yg diperolehi..saila x apply2 pun mana2 kerja lain..huhuhu!

Blog design by Rainy Day