Pages

Jul 5, 2012

Chaiyok!

Assalammualaikum. Hai.

Chaiyok to me!~ 
Gambate neh~!
(^____^)

Apakah? Hehe. Actually, saya baru berjinak-jinak nak business. Kecil-kecilan sahaja. But it isn't easy. Pheww~! Ceh! Konon macam business besar-besar kan? Haha. Ada yang tanya saya, bagaimana boleh terfikir nak business? Mesti masyukk kan? Huhu.

Bagaimana bermulanya? Ok, sebenarnya begini. Saya memang dah laaammmaaaa sangat berangan nak business tapi fikir modal tak ada. So, macam rasa hangat-hangat tahi ayam pulak. Nak korek tang mana entah modal. Tertanam di kuburan lah. Then, ada seorang hamba Allah yang baik hati telah memberi peluang kepada ramai orang. Hamba Allah yang mahu berkongsi rezeki dengan orang lain. Akhirnya, saya ambil peluang itu. Dan bermulalah Arissa's Gallery.

Encik suami pun tak tau. Hihi. Balik rumah, 'sejak bila awak pandai nak jual-jual?'. Soal sambil gelak-gelak. Saya pun bagitau. Dia pun ohh. Tak membantah. Support dalam diam, tapi rajin ngusik sampai tersentap dibuatnya. Ada ker patut kata kita niaga kelabu asap. Haha. Kelakar jugak. Yer la. Baru nak mula menapak, mesti ramai yang was-was. Kan? Kadang-kadang tu macam nak give up bebel-bebel dekat encik suami. Hoho.

Atas sebab kita baru nak bermula, jumlah yang 'like' kat page pun boleh menyumbang kepada stress. Kui3. Tapi, Alhamdulillah. Day by day. Bertambah like. Day by day, saya terapkan semua perasaan positif. Rezeki dari Allah banyak. Buminya luas. Pasti ada rezeki. Sabar. Hari ini tak ada. Esok, insyaAllah ada. Jangan mengeluh. Sabar. Usaha lagi. Usaha sebaik mungkin. Sedaya-upaya. Yeay! Bangun pagi dengan penuh semangat. Kadang-kadang rezeki datang tanpa di duga. Kan?

Masyuukk ke? Saya cuma kata, Alhamdulillah. Boleh juga menampung perbelanjaan. Boleh beli Anmum musyuk masyam tanpa  usik duit gaji. Haha. Perlu ke statement ni weh? Hahaha. Apa pun, Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Kawan-kawan meh la support saya sikit. Tak beli dulu pun tak apa. 'like' je pun boleh. Hoho.

Salam Nisfu Syaaban buat semua. Ampun dan maaf dipinta seandai ada salah silap terkasar bahasa. Kot terbuat entri mengada. Teriklan di personal blog sendiri. Huhu. Maaf ye~

Tapi, nak iklan jugak. Tak lama lagi nak Ramadhan dah. So, dengan rendah hati saya nak mengiklankan koleksi biskut raya. Hehe. RM25 sahaja sebekas. Sesiapa nak beli borong, boleh jugak. Minimum 24 balang. Ada 6 jenis biskut. Leh la beli 24 balang tuh. 1 set, rumah sendiri. 1 set, rumah mak ayah. 1 set, rumah mentua. 1 set, buat lepas raya. Haha. Jimat tuh! Penghantaran 1 Malaysia. Harga borong leh dapat murah. Tehehe.


nak?

email saya di nbatriesya@gmail.com

atau 

ke FB Page


atau 

ke blog


5 comments

Cik Saila said...

wah,jadi bisnes woman dia lepas ni :)) saya doakan bisnes awk menjadi..boleh bt belanja arissa :))

Cik Saila said...

wah,jadi bisnes woman dia lepas ni :)) saya doakan bisnes awk menjadi..boleh bt belanja arissa :))

Wawa said...

da like da..hihi..semoge sukses~!kte pun tgh berjinak2 ngn bisnes ni...:)

Adylia Qarissa said...

selamat berurus niaga ;p

adyna said...

bagus2 ada semgat macam nie.. seng heng kat sg besar selangor yatie :)

Blog design by Rainy Day