Pages

Jul 19, 2012

Cameron Highlands: Sungei Palas Boh Plantation Tea

Assalammualaikum. Hai.

Jom sambung. Nih masa on the way nak balik sebenarnya. Tak tau pun ada satu lagi Boh Plantation selain yang kena turun 15km dari Tanah Rata tuh. (=__='). Kebetulan ternampak signboard SUNGEI PALAS BOH PLANTATION TEA 3KM. Terus kabo kat encik suami, then encik suami pun dengan baik hati u-turn. Huhuhu. Dan jalan nak menuju ke situ, Subhanallah. Pemandangan yang sangat indah, cantik. Tapi gayat. Tinggi plus jalan kecik cinonet jek. Huhuhu. Dan masa nak naik ke tea centra, jalan kaki sambil dukung musyuk masyam. Fuhhh~! Sangat mengah ok!

mak musyuk masyam yang termengah-mengah

mesin apa entah kt tepi kami tu. lupa. :p

dah alang-alang ko mengah kan
wajiblah 'sengat' sikit encik suami hi-tea kt situ
chocolate melt & lemon butter cake
tea & hot chocolate
(tak oh-sem pun)
huhuhu

ini budak geram tengok makanan tapi tak ley makan
hahahaha

hohoho
each time dengan ayah
muka musyuk masyam mesti tak semengah
:p

ada budak dok panjat
saya yang ketar lutut
(=_=)

see! told you. bila ngan ayah je muka tak cun. :p

macam lah muka musyuk masyam cun sangat ngan mak kan. hoho.

cantik kan pemandangan belakang tu?

view from above. bawah tu tempat parking ok. mau x mengah?

musuk masyam sudah hilang fokus.

mak tetap possing. hoho.

subhanallah.

musyuk masyam dah bosan dah ni. jenuh jerit panggil. huhu.

motif gambo nak tunjuk cafe kat atas nun ha.

subhanallah. ciptaan Allah sangat indah.

ayah~! jom la balik. tak sabar nak tido dah ni.

Serius. Masuk je kete, jalan tak jauh lagi. Musyuk masyam dah tidur. Shopping sayur & buah untuk mentua, ipar dan ibu Arissa - dia tetap tidur. Letih sangat gamaknya seharian tak baring. Siap shopping, on the way balik dia pulak segar bugar dalam seat. (mak & anak duduk jadi bos kat belakang. =P)

p/s:btw, it was a day trip before Ramadhan & before mak move alone ke KL. (T__T)

p/s:encik suami, thanks for this day. we enjoyed spend time together. mother, father and daughter. love two of you so much. and will miss both of you so much later. (T_T).

4 comments

Pink Lavender said...

comelnyerrr baby yatie...

makneng follow sini
jom follow makneng

suSuEmIMiE said...

si kecik arissa dh naik cameron la...hihi..best3

Mimy Hamid said...

sy sempat kesini wlaupun hari tu dugaan kete rosak nasib ada van penyelamat tau...tmpt wajib cameron highland

Aniq Bukhary said...

Baru plak terjumpa entry nie.. hehe. Orang cakap, perjalanan ke cameron nie x sempurna kalau x singgah ladang teh... :)

Blog design by Rainy Day