Pages

Jul 26, 2012

Bonus Setengah Bulan Penjawat Awam

Assalammualaikum. Hai.


Semalam, lepas berbuka dok tengok berita kat Buletin Utama. PM bagitau nak bagi bonus kepada penjawat awam setengah bulan gaji, minima RM500. So, soalan kat encik suami, "agak-agak saya boleh dapat tak bonus nih nanti?" Haha. Berangan kau mak~! Baru nak masuk kerja kot 1 Ogos nih, ada hati nak dapat bonus Tapi.. "eh noks! siapa tahu rezeki anak I?" Ngeeeee!~~~

Syukur Alhamdulillah. Bonus yang diberikan membantu mereka yang tidak berkemampuan. Kata orang, lepas la nak beli juadah hari raya. Yer dak? Tak payah ganggu duit gaji. Kan? Duit gaji untuk kegunaan biasa. Encik suami pun dapat bonus, so nak suruh budak musyuk masyam kenyit-kenyit mata kat ayah dia. Muahahaha. But in case rezeki musyuk masyam saya dapat bonus juga, rezeki tu melimpah-ruah pada musyuk masyam lah. ;D

Still, new nih tak boleh hilangkan rasa tidak keruan mengenangkan nak tinggalkan anak dan suami. Haish!~ Setiap malam memohon kepadaNya sekeping hati yang kuat dan penuh kesabaran. 

p/s : saya lebih setuju kalau bonus penjawat awam selaras, tanpa mengikut gred. (errr. belum masuk keje lagi dan nak komen - komen gini yek?) pendapat ja~ :)

2 comments

Cik Saila said...

hihi..untung arissa.. eh,tp ok jgk kalau bonus semua sama rata..sbb gred rendah pun ada keperluan jgk kan :)

insyaallah dyg dpt, sbb mcm saya pun dulu masuk slps raya,tp saya dpt jgk kemudian..doa2 lah dpt ya :))

Wawa said...

aghhh..jeles2~!!
hihi...newey selamat bekerja...:)

Blog design by Rainy Day