Pages

Jun 4, 2012

Orang Kata: Dia Nak Adik

Assalammualaikum. Hai.

Sabtu lepas, during our lunch time. Saya perhatikan Arissa. Budak musuk masam itu sedang giat berusaha untuk bawa jari-jemari kakinya ke mulut. Tapi, kurang berjaya sebab Arissa tarik stoking. Kasut dah tercampak ke bawah. Stoking dah tinggal separuh. Saya terus SMS mak.

"orang dulu kata, kalau gitu tanda nak adik"

Err. Haha. Ada few kawan yang cakap it's true. Happened kat diorang but for me, coincidentally je kot. Or maybe, otak dah set up macam tu. Kot la. Hihihi. Last night, kami borak sesama sendiri. Saya renung wajah budak musuk masam saya itu. Tiba-tiba saya rasa sebak. Isk. Isk. Isk.

"awak tengok muka budak busuk ni. sian dia kalau dah adik."

"hehe. kesian ye."

Weh! Serius. Kesian sangat! Teringat last time I cried sebab mak mengandungkan adik yang bongsu sedangkan adik nombor 4 kecik lagi. So, saya tak mau itu happen kat Arissa. InsyaAllah. Dengan izin Allah, saya akan bagi Arissa adik dalam tempoh dua tahun lagi. InsyaAllah. Dengan harapan, kami telah tumpahkan sepenuh kasih sayang dan perhatian pada usia kecilnya.


satunotahati: rindu Nur Arissa Batriesya sangat-sangat.!

1 comment

Mimy Hamid said...

satu je ke gambar arissa...lagi la mak....arissa tunggu dulu puas manja ngan mak ayah key..fayel too tunggu 2 tahun lagi..

Blog design by Rainy Day