Pages

Apr 23, 2012

Nur Arissa Batriesya #4

Assalammualaikum. Hai.

Jumaat lepas, mak dah bagitau Arissa yang mak terpaksa tinggalkan Arissa untuk satu malam. Jujur, ketika entri ini ditaip - mak tak tahu bagaimana atau apa yang bakal berlaku pada hari itu. Mungkinkah mak cool? Atau tak cool langsung mengongoi melalak mengalahkan Arissa. Huhu. Arissa pula surely super duper cool kan? Entah-entah, tidur lagi masa mak pergi or masa mak daftar. (=..=')

Mak musykil, Arissa macam tahu-tahu aje weekend minggu depan mak tak ada bersama Arissa. Arissa act different weekend nih sampai mak rasa macam 'alahai anak mak'. (T_T). Arissa macam tak nak berjauh dengan mak. Nak sentiasa mak dekat dengan Arissa. Dengan ayah pun tak nak. Mak cuma boleh buat kerja bila Arissa tidur je. Ayah ada pun tak boleh pakai. Huhu.

Part nak susu ori, sememangnya Arissa dah start pandai nak memilih since last two weeks kot. Tapi weekend nih mak rasa macam over dari biasa pulak sampaikan ayah sangat worry bila fikir mak tak ada next week. Cuma mak tanam keyakinan dalam hati yang Arissa tahu serta mengerti mak tak ada so Arissa tak akan notty - notty nak cari susu ori. 

1. Arissa baru bangun tidur. mata sembap.
2. Arissa prepare nak mandi. 
3. Arissa sudah segar!
4. Arissa sibuk nak pegang botol. 
(mak semangat hari ini capture every moment)

Itu satu hal - susu ori. Petang tadi, mak iron baju dan ayah teman Arissa. Kita sama-sama kat ruang tamu. Arissa non-stop merengek. Ayah tension. Mak senyum tengok ayah tension. Haha. Sebab hari ini first time Arissa berdrama hebat sebegini. But, each time Arissa tengok mak yang sedang iron baju Arissa berhenti menangis, tengok dan senyum. Ayah cakap, "Arissa tengok je mak. Tak payah tengok ayah." Haha.

Mak stop iron baju dan main-main dengan Arissa. Borak-borak. Then, Arissa nak susu ori. Lepas tu Arissa tidur. Ayah pun tidur dengan Arissa sekali. Huhu. And you know what my dear little angel? Hati mak gundah gulana bila fikir nak tinggalkan Arissa next week. Arissa buat mak sangat berat hati. Tapi mak perlu jugak pergi - untuk Arissa jugak. Cuma satu malam kan sayang?

Nur Arissa Batriesya. Setiap hari mak pesan kat Arissa masa dalam kereta on the way ke rumah ibu supaya tak nakal-nakal. Jangan susahkan orang. Jangan nangis-nangis. Jangan pula nak susu ori. Mak kena pergi kerja. Mak kena cari duit untuk bantu ayah, untuk Arissa. Kalau nakal-nakal nanti orang tak suka. So, sama juga nanti. Jangan nakal-nakal sayang.

satunotahati: sentiasa cakap pada arissa doakan mak lulus PAC ini. 

 
Semalam. Daddy Little Princess katanyer.
Muka ceria sungguh bila nak pergi berjalan.
Bijak~~~! 
(^_^)

3 comments

deno said...

ololohhhhh tomey-tomey... meh deno cium sikit!!! muah! :)

D Yatie said...

hehehehe...deno ni... =))

Mimy Hamid said...

arissa dah pndi pegang botol la...good girl.Fayel manja tak reti heheh

Blog design by Rainy Day