Pages

Apr 15, 2012

Dulu Anak, Kini Mak

Assalammualaikum. Hai.

Status Muka Buku
Beberapa Hari Lepas

Setelah memegang status mak kepada Nur Arissa Batriesya, ingatan kepada mak dan ayah bertambah kuat serta rasa kasih sayang semakin melimpah-ruah. Allahhuakbar. Allah Maha Adil. Adilnya Allah membentuk kitar kehidupan manusia. Dulu anak, kini mak. Dulu keutamaan, kini mengutamakan. 

Arissa kecik lagi untuk di bawa ke taman permainan. Makanya, tempat terbaik untuk bawa Arissa bersiar-siar ialah shopping complex yang sejuk-sejuk gitteww. Boleh juga mak ayah cuci mata. Ayah Arissa pun buntu sebenarnya nak bawa Arissa pergi mana. Mak sudah tentu senyum gembira. Arissa pula mesti gembira dalam hati ada bunga-bunga kan? 

Ayah Arissa: Nak ke mana?
Mak Arissa: Mana-mana je.
Ayah Arissa: Ipoh Parade lah. Arissa tak pergi lagi.
Mak Arissa: Ok je.
Ayah Arissa: Bahaya pergi sini. Duit mesti keluar lagi.
Mak Arissa: (senyum-senyum).

Bawa Arissa 'jalan-jalan' dekat zon baby. Mak Arissa cuci-cuci mata. Pancing sikit belek-belek baju comel-comel. Tetiba, ayah Arissa pulak yang over sambar baju untuk Arissa. Haha. Mak Arissa diam, tak mahu tegur. Hihi. Rezeki Arissa dari ayah. Serius, mak Arissa dah tak pandang kat Zon Mak dan ayah Arissa tak peduli kat Zon Ayah. Sibuk kat Zon Arissa. Teruja. 

Penuhi keperluan.
Lupakan kehendak.
Arissa keutamaan.
Kami, mungkin kelak.

 seni foto ayah
(d90)

seni foto mak
(nokia x3-5mp je)

satunotahati: setiap seorang punya kehendak, tapi kehendak itu tidak wajib untuk dipenuhi.

No comments

Blog design by Rainy Day