Pages

May 1, 2012

Arissa sudah.......

Assalammualaikum. Hai.


TAAAARRRRAAA!!!
Nur Arissa Batriesya sudah botak!

Ramai yang kata Arissa dah macam boy.
Bila pakai baju girl mak Arissa kata macam pondan pulak.
(^_^)

Hehehe. Tak lah. Nur Arissa Batriesya anak gadis tulen. Cuma biasalah baby. Kadang-kadang yang girl orang kata dah macam muka boy. Boy pula sebaliknya. Jangan perangai macam boy sudah. Nauzubillah. Huhu. Sebenarnya, Arissa dah botak 5 hari yang sudah. Kekangan masa buat saya tak sempat nak update blog. Kebetulan pulak pada hari kejadian, opah encik suami meninggal dunia. (Al-Fatihah). 

25 April. Arissa genap 3 bulan.
Sleepy birthday girl in the car~

Kerutan dahi menunjukkan reaksi pelik.
Mak asyik cakap wat mata Shinchan kat ayah.
25hb setiap bulan.
Hari gaji ayah.
Lalallalala.

Sehari sebelum kejadian, 'ayah' Arissa (suami kepada ibu Arissa - penjaga) ada bertanya tentang perihal rambut Arissa. Kesian katanya. Cuaca panas, rambut tebal. Arissa bertambah-tambah rimas. Apatah lagi Arissa kuat peluh. Soalannya sudah tentu bila nak cukur rambut Arissa. Saya maklumkan sahaja bahawa tiada siapa yang boleh diharapkan. Tok & Ayah Arissa tidak berani. Kemudian, ringan sahaja mulut berkata "kalau pakcik pandai & berani, pakcik tolong cukur kan". 'ayah' Arissa pun menjawab, "insyaAllah tengok lah esok-esok".

Wajah budak notty!

Seperti kebiasaan, hobi terbaru setiap pagi mesti ambil gambar Arissa. (nasib baik). Haha. Aktiviti di pejabat juga seperti kebiasaannya. Cuma tiba-tiba dalam pukul 3 petang, encik suami call memaklumkan opah meninggal dunia. (Al-fatihah). Saya minta kebenaran balik pukul 4.30 petang dan terus SMS ibu Arissa nak ambil Arissa awal. Then, balasan SMS ibu Arissa 'K, Arissa dah mandi dah cukur pun'. Zupp! Terkejut saya korang. Terus rasa tak sabar nak tengok rupa budak buruk tuh. Terus SMS ayah Arissa bagitau ada surprise. Haha.

Budak botak tidur sesaje.
Huhuhu.

Ayah Arissa macam tak surprise sangat sebab maybe dah expect 'botak' itu yang surprisenya. And both of us sangat GERAM tengok Arissa. Arissa nampak bertambah-tambah tembam pulak. Tengok lah gambar kat bawah tu. Huhu. Nek Wan Arissa kata, "kesian tengok muka Arissa dah botak". Haha. Malam itu, di rumah Mak Long encik suami, Arissa menjadi tumpuan. Ramai yang kata macam anak orang jepun. Macam anak cina. (=_='). Ini anak saya lah. Pure Malaysia. Huhuhu.

Budak tembam hari-hari buat mak geram.

Muka Arissa setelah botak seolah-olah tak berapa nal ada feeling. Mungkin janggal rasanya bila rambut yang lebat itu telah tiada maka kepala menjadi ringan. Haha. Kesian anak mak. Jumaat, saya ambil cuti 'segera'. Bersantailah kami bersama-sama Arissa. (^_^).


Tidur. Tidur. Tidur.

Tapi, ini sehari itu je. Sekarang, she's back to normal. Anak gadis yang murah dengan senyuman, ceria dan manis. (insyaAllah). Semoga peribadi seindah wajahnya. Aamiin. Sekarang Arissa akan 'bertudung' bila keluar rumah. Hik3. Malu lah baby girl botak. Kan? 

satunotahati: ada banyak benda nak cerita. tentang anak. tentang pengalaman baru. tentang kerja. tentang dia. eh? :p

9 comments

farah keifli said...

comel la arissa..dah bota nampak air muka baby boy..biasa la,baby ni susah kita nak teka air muka dia..umar pun ada orang cakap macam girl.haiyaa!

Cik Saila said...

dh mcm baby boy dah..hehe..tp arissa tetap comel :))

D Yatie said...

@farah keifli hahahhaha..kan? elok sgt lah umar orang ingatkan girl...hihihi.. =D

D Yatie said...

@Cik Saila auntie saila selalu je puji Arissa... Arissa malu..hik3 =_='

suSuEmIMiE said...

arissa dh mcm ank jepun bila botak....hihihii...kiut je..

Mimy Hamid said...

fayel jugak tak botak lagi..huhuhu tp tgk arissa botak cantik je..kena botakkan jugak

Lina Kah said...

So cute ;D ada keturunan cina kah?

D Yatie said...

@Mimy Hamid hihihi. cantik eh? bkn hensem ke si arissa nih? hahaha.

D Yatie said...

@Lina Kah generasi2 terdekat rasanya tak ada. tapi dulu-dulu ada kot. hik3.

Blog design by Rainy Day