Pages

Apr 22, 2012

Arissa Berlatih Meniarap

Assalammualaikum. Hai.

Tiga hari lagi, Nur Arissa Batriesya akan menyambut hari kelahiran yang ke-3 bulan. Dan semalam, jelas sekali Arissa berusaha untuk meniarap. Weekend - masa bersama Arissa. Sebelum ini, saya cuma dengar cerita dari ibu Arissa. And yesterday, I saw her effort by myself with my two eyes. Hikhik.

Apparently, she tried her best but she couldn't. Nek Wan Arissa kata belum masanya lagi. Sampai masa, kita akan very excited bila tengok dia dah pandai meniarap sendiri. The funniest moment was - bila separuh dari badannya sudah macam orang meniarap which is from punggung sampai hujung jari kaki dan another half tak boleh. Arissa marah-marah dengan membuat sound yang kelakar entah apa yang dia membebel. Dan akhirnya, she cried. 

Hahaha. Terpaksa la mak pergi dekat Arissa dan menenangkannya. She looks cute till I forgot to took her picture. Sigh! Maunya tak lupa. Bila dah tengok Arissa marah-marah dan nangis, mak Arissa pun tambah lagi dengan menggomoi-gomoi dan mencium-cium Arissa sepuas hati. Hoho. Dah Arissa melalak, mak barulah mak Arissa stop dan memberikan kata-kata galakan buat Arissa supaya tak berputus asa. Hik3. Believe she can understand.

Mungkin, saya tertinggal beberapa moment 'kali pertama' Nur Arissa Batriesya. Tetapi saya redha asalkan Arissa membesar dengan baik bersama aturan yang sepatutnya. Tak apa kalau tidak dapat menyaksikan saat 'kali pertama' yang penting Arissa sihat sejahtera. 

satunotahati: selalu nak arissa cepat berjalan. haha. meniarap pun tak lagi. :p

4 comments

Mimy Hamid said...

wahh dah meniarap agak cepat ek

suSuEmIMiE said...

Mak arissa xsbr tggu arissa b'jln..sbb xsbr nak bg arissa adik baru..hehehehe..:D

D Yatie said...

@Mimy Hamid huhuhu...cobaan je tuh...tak dpt lagi meniarap...terlebih berat badan saya kata...hahahaha

D Yatie said...

@suSuEmIMiE huish puan sue. hahahaha. mana ada lah..nak tunggu auntie Sue & auntie Zue Arissa dulu... :D

Blog design by Rainy Day