Pages

Mar 25, 2012

Eksklusif: Selamat Ulangtahun Pertama

Assalammualaikum. Hai.

Setahun sudah usia perkahwinan kami. Seakan semalam kami disatukan dengan lafaz ijab dan kabul. Seakan semalam kami disandingkan diatas pelamin nan indah. Setahun sudah usia perkahwinan kami. Allah kurniakan si permata hati, Nur Arissa Batriesya untuk menambahkan seri. Sesungguhnya, tiada ungkapan lain yang lebih indah melainkan terima kasih Allah atas nikmat kurnia-Mu. Alhamdulillah.

notakaki: terima kasih buat mak bapak yang memberi keizinan. terima kasih buat saudara-mara yang membanting tulang. terima kasih buat sahabat handai yang meraikan. terima kasih atas doa kalian.

25 Mac 2011: ijab kabul
25 Jan 2012: kelahiran permata hati
25 Mac 2012: setahun sudah~

25 Mac: happy birthday mak! semoga diberi kesihatan yang baik, umur panjang, murah rezeki, dipermudahkan urusan dunia akhirat dan dirahmati Allah. terima kasih atas setiap pengorbanan yang diberikan.

Kata-kata dan gambar pada laman muka buku tengah malam tadi. Tehehe. *gambar tak boleh blah!* Tak perlu dihuraikan dengan panjang lebar. Sejujurnya, saya bahagia. Alhamdulillah. Syukur. Kebahagiaan yang berlipat ganda dengan kehadiran Nur Arissa Batriesya. Syukur kerana dalam tempoh setahun ini keluarga saya menerima dua orang insan baru dalam keluarga. Alhamdulillah. seperti yang saya katakan, tidak ada kata yang lebih indah melainkan Alhamdulillah. Terima kasih Allah.

p/s: semoga cinta, kasih dan sayang yang disemai semakin bercambah seiring dengan pertambahan usia perkahwinan. semoga Allah memberikan kami suami isteri kekuatan dan ketabahan dalam berdepan dengan semua ujian yang diberikan. sesungguhnya tidak ada seorang pun yang terlepas dari ujian Nya yang memberi makna bahawasanya Allah menyayangi hamba-hamba Nya. bukankah, Allah sayang sebab itu Allah uji. :)

notakaki:
buat Zu, kami sekeluarga mendoakan Allah mengurniakan kamu cahayamata secepat mungkin. as u said, baby is on the way. ya. cuma cepat atau lambat. semua itu adalah atas kehendakNya. kunfayakun. keep smiling! kamu semakin baby face lah~! will always be a baby tu mr. hubby lah tu! ;)

buat As, banyak yang dah kita kongsi especially moment pregnant dan apatah lagi sekarang - parenthood. hihi. thanks a lot tau. kalau tak ada kamu kat Ipoh, saya memang tak ada kawan untuk berjumpa berjimba kot. next time kita berjimba berempat ok. hehe.


our bundle of joy

2 comments

zuezul said...

amin amin amin...true said is, nk keluar ayer mata kot bace kata2 you..and doa you...hehehehe...amin amin amin...once again..happy anniversary to both of you..so dis year plan la lagi satu baby..boy boy lak...hehehe..

seronok jadi parents eh...baby comel aje...geram tgk arisa tu...ishk..dapat nanti tau la auntie nak wat ape..hehe

D Yatie said...

@zuezulamin..amin..amin...hehe..thanks dear...ouch! next 2 years rasa nya...haha...hope boboy lah next...tehehe...

alhamdulillah. seronok sangat zue...hehe...wah~sudah terasa aura geram tuh...haha

Blog design by Rainy Day