Pages

Mar 1, 2012

Check Up Bulan Pertama


Assalammualaikum. Hai.

1st month check up, Arissa kena cucuk. Seriously, it was hurting me. Sedih kot dengar Arissa menangis kena cucuk. Sedangkan saya kena cucuk pun boleh terbeliak mata, apatah lagi Arissa yang baru satu bulan. Luckily bukan saya yang riba Arissa masa kena cucuk. Nek Nor dia yang riba. Saya menunggu tunggu kat luar bilik sambil pura-pura cool. Tapi bila dengar Arissa nangis, tak semena-mena mata rasa panas. Faham-faham aje la kalau dah rasa panas berair. Tehehe.

1st month check up merupakan last check up saya dan Arissa di KKIA Sematan. Arissa macam tau-tau aje hari itu last day dia, dia buat taik kat nurse. Haha. Bukan buat jahat ye. Tapi dia memang berak masa nurse nak timbang berat dia. Haha. Tak pasal-pasal nurse cuci punggung dia. Lepas nurse cuci punggung, dia ‘muntah susu’ pulak. Dah kalut nurse nak tepuk-tepuk dia. Nurse pun sempat cakap (atau mungkin merungut), “ai Batriesya ni..lepas satu..satu..” Haha. Mak Arissa pula mesti back up Arissa kan. “Arissa nak bagi kenangan kat nurse, hari ni dia last”. Hihi. Then, nurses pun semua cakap “oh..dah nak balik Semenanjung dah dia”. KKIA kan. Kampung pula. Memang kecoh. Hoho.

By the way, apa yang buat saya happy sangat bila dengar nurse cakap berat Arissa sudah 3.65kg. Alhamdulillah. Arissa membesar dengan cepat. Tak apalah kalau nanti lengan mak lenguh-lenguh kalau dukung Arissa. Boleh bagi ayah dukung, kan? Hihi. Eh, nak cerita berat Arissa je ke? Berat mak Arissa jugak dah kembali kepada asal. Hoyeah! Kena kasi kurang lagi untuk kembalikan moment sangat kurus dulu-dulu. Tapi pipi cengkung – itu yang tak berapa nak best. (=_=’). Oh manusia! Dah begini nak begitu. Apa pun, bersyukur.

Arissa dan saya ada lebih kurang 17 hari lagi untuk terbang ke Semenanjung Malaysia. Gembira sebab boleh bersama dengan ayah Arissa. Tapi, sedikit berduka nak berjauhan semula dengan mak ayah dan adik-adik. Mereka juga sedih nak berpisah dengan Arissa. Erm, oklah. Till we meet again – next entry!

2 comments

Mimy Hamid said...

baby kita pun dah sebulan jugak...seronok kan..rasa sekejap je dah sebulan...Alhamdulilah..

D Yatie said...

betul tu...mula2 dulu rasa macam lamany nak 2gu baby sebulan.. =D Alhamdulillah...

Blog design by Rainy Day