Pages

Feb 10, 2012

First Family Potrait

Assalammualaikum. Hai.

Mode mak dan ayah Nur Arissa Batriesya : agak sedih. Hari ini ayah Arissa akan kembali ke tanah Semenanjung Malaysia, merentas Laut China Selatan. Penerbangan jam 10.50 malam ini. Walaupun flight lambat lagi tapi encik suami dah duduk bertapa di airport sekarang. Ayah Arissa sedih sebab tinggalkan Nur Arissa Batriesya Mohd Fadhlil Rahman. Ayah Arissa tak sedih tinggalkan mak Arissa. Isk! Isk! Isk! Sedihnya mak Arissa.

Tehe. Ok. Mak Arissa tak kisah pun. Mak Arissa ok je. Mak Arissa tak sedih pun. Kenapa nak sedih-sedih kalau ayah Arissa sedih nak tinggalkan Arissa kan? Lagi sedih kot kalau ayah Arissa tak sedih tinggalkan Arissa. Alhamdulillah. Ayah Arissa sayang sangat kat Arissa. Ayah Arissa pesan dekat mak Arissa supaya jaga baby elok-elok. Ayah Arissa tak pesan pun mak Arissa akan jaga Arissa elok-elok. Nur Arissa Batriesya kan anugerah dan amanah terindah buat mak ayah.

Pagi tadi ayah Arissa dah bagitau dekat mak nak ambil gambar family. Mak, Ayah dan Arissa. Ayah suruh mak pakai elok-elok. Jadi, mak pun dress up sekejap untuk our first family portrait. Tehe. Tapi bila sekarang mak Arissa tengok balik gambar tuh, mak Arissa rasa sayu hati pulak. Isk. Isk. Isk. Rasa sedih pula ayah Arissa tak ada disisi. Bulan depan ayah Arissa datang ambil. Nanti sedih pula Arissa dan mak Arissa nak tinggalkan nek wan, nek aki, nek atuk, nenek-nenek sedara, plus mak-mak sedara dan seantero family lah. Huhu.


p/s: we both are start missing Arissa's father. errr~ Arissa ke mak Arissa nih? Tehehe.

4 comments

cheq sue dieyha said...

happy family:)

Cik Saila said...

dulu berdua, sekarang dah bertiga :)

D Yatie said...

cheq sue : terima kasih dear...

cik saila : alhamdulillah.. =D

missdontwantobefamous said...

congrats! :D

Blog design by Rainy Day