Pages

Dec 1, 2011

Hidup : Sakit-Sakit Dahulu

 
Hai.
Thursday. 1st Dec 2011. Ini bermaksud, cuma tinggal lebih kurang 10 hari mahu terbang ke Sarawak. Dan dalam tempoh 10 hari ini juga saat-saat genting bagi kami. Kenapa? Huhu. Kepulangan saya kali ini memakan masa yang agak lama. Berbulan-bulan. Bukan berhari-hari. Kalau disebut hari, boleh memberikan tekanan kepada kami kerana bakal melibatkan angka. Bukankah 3 (bulan) lebih kecil dari 90 (hari)? Hehe. Tapi, genting kenapa? Hehe. Dalam 10 hari ini pasti jiwa kacau plus sensitif plus kurang stabil. Saya sentiasa berpesan pada diri sendiri, "please yatie. you must fill these days with many good things with him".

 Selasa lepas, saya dan encik suami ke Kedah. Oh! Bukan berhoneymoon macam orang lain. Tidak berkesempatan untuk itu. Saya dipanggil untuk menghadiri ujian SPA bagi jawatan Perangkawan. Empat jam berada di lebuhraya sangat menguji kesabaran. Encik suami tidak pernah jemu menjerit / memekik / melolong perkataan 'PERUT' setiap kali bertembung dengan permukaan lebuhraya yang tidak rata. Perut! Perut! Perut! Walaupun saya kurang pasti apa yang patut saya lakukan, tapi saya cuba untuk mengelakkan gegaran melampau. Encik suami kata, 'sila apungkan diri'. Isk. Isk. Isk. Kesian dekat baby. Kesian dekat pinggang mummy. Hoi! Sakit pinggang. Sakit belakang. 

Kami menginap di Bustani Hotel, Jitra. Recommended bagi sesiapa yang nak bercuti di Kedah. Apa yang penting? Lokasinya yang memang sangat dekat dengan Dewan Utama, Pejabat Daerah Kubang Pasu yang merupakan pusat ujian SPA saya. Jauh kan? Saya minta pusat kat Kedah ke? No. No. No. Saya tak buat kerja merepek sebegitu. Haha. Apa yang saya perhati, budak-budak area utara memang berpusat di Jitra. So, walaupun geram sebab jauh bebeno pusat ujiannya tetapi saya dan juga candidates yang lain tetap pergi bersama harapan yang tinggi. Orang kata, usaha. Siapa tahu rezeki baby. Kan? Doakan saya lulus ye kawan-kawan. Hehe. *keyakinan saya untuk lulus cuma 20%. boleh? haha.*

Nak saya share sedikit tentang ujian tersebut? Nantikan next entri ok. Hehe. Ujian habis pada pukul 3.20pm. Saya dan encik suami direct balik ke Ipoh. Cuma singgah sebentar di R&R Gurun untuk makan tengahari. Sampai di Ipoh, lebih kurang pukul 6.30. Encik suami kena jeling-jeling emaknya sebab dia agak encik suami bawak kereta laju-laju. Ikutkan hati nak juga singgah-singgah Alor Setar tapi bila ingatkan nak kerja hari ini dan tak tahu nak cari apa di bandaraya AS, maka kami terus balik. Itupun saya sangat liat nak bangun pagi tadi ok. Tersasar. Tak sempat encik suami nak breakfast. Hihi. Sempat-sempat ironkan si baju batik je. Even saya sendiri tak sempat nak breakfast. Huhu.

Biarpun masa singkat, tapi saya bersyukur sebab dapat jumpa kawan rapat satu course dengan saya dulu serta keluarga dan baby Amsyar yang tembam bam bam. Nor Arnida Morad. Thanks a lot dear! Seperti yang dijangka, perut pasti penuh bila ke rumah awak. Thanks for the laksa and mee bandung. Actually teruja tengok mee bandung yang macam yummy sangat tapi.....saya tak makan mee. Haish! Rugi. Rugi. Hihihi. Then, Amsyar. Auntie hampa sebab tak dapat nak ambil gambar dengan Amsyar. Yelah, sampai pun dah malam. Isk. Isk. Isk. Panjang umur, kita jumpa lagi bulan tiga tahun depan. Geram dengan pipi Amsyar. Hehe. Buat mak Amsyar, maaf ye dengan hadiah seringkas itu. *kami tersedar kami terlupa adab jumpa baby baru. haha. ampun!*

Ok. Salam Muharram buat semua. Muharram pertama disambut bersama encik suami. Kami suami isteri mengaminkan doa penutup dan pembuka oleh Imam Besar Kuala Lumpur. Hik3. Depan TV je. =)

p/s : Sama-samalah kita buat yang terbaik untuk diri kita. Istiqamah. Baik itu datangnya dari Allah, dan buruk itu adalah dari kekhilafan kita sendiri.

No comments

Blog design by Rainy Day