Pages

Nov 8, 2011

Hidup : Salam Aidiladha

Hai.

Salam Aidiladha buat semua. Selamat bekerja semula. Malas tak nak memulakan hari pertama ni? Huhuhu. Malas kan? Saya malas yang amat oh! Sebenarnya, pagi ini saya ada temujanji lagi di klinik ibu dan anak. Ikutkan hati, saya memang nak sangat bercuti lagi tapi mengenangkan 18 November nanti InsyaAllah saya bersama encik suami serta keluarga akan ke Terengganu untuk menghadiri majlis perkahwinan saudara encik suami. Makanya, terpaksa membatalkan niat untuk bercuti. Tapi, hari ini pun saya terfikir untuk tidak berpergian sebab rasa macam dah kurang larat nak berlama-lama dalam kereta / berjalan jauh. Isk. Isk. Isk. Even malam raya pergi ke rumah Mak Long encik suami yang ambil perjalanan lebih kurang 40 minit, pinggang saya rasa macam nak putus. Haish. Kalau pinggang boleh cabut letak kat kerusi belakang, memang saya dah cabut bagi rehat. Hahaha.

Tajuk dah Aidiladha kan? So, isinya lebih kurang sama macam Aidilfitri punya cerita. Masak-masak dan makan-makan. Tapi Aidiladha, saya cuma masak rendang ayam dan sebiji kek lapis. Again, both of them merupakan juadah kali pertama. Hehe. Encik suami puas hati dan cakap tahniah sudah cukup buat hati berbunga-bunga riang. Dan kek yang super duper sedap dari kak Dayang tersebut juga boleh tinggal beberapa hiris sahaja lagi pada hari kedua. Errr~macam tak percaya pulak. :p

rendang ayam 


kek lapis kembang melati

A very big thanks to kak Dayang dari DapurKu Sayang. Biarpun kek saya tidak secantik, sekemas, seindah buatan kak Dayang tetapi the taste was superb ok. Mungkin sebab adanya kurma. Memang sedap. Terima kasih kak Dayang. Dan untuk Zulliana, I am very sorry. Yes, ada banyak masa lagi tapi still rasa guilty yang teramat. Ampun. Ampun.. Ampun. 

Mendengarkan takbir raya berkumandang, hati sayu terkenangkan keluarga di Sarawak dan arwah adik. Andainya saya terasa hiba, apatah lagi mereka yang telah berkurang rutin di pagi hari raya. Tiada lagi si baby untuk dimandikan dan dipersiapkan dengan kacaknya. Semoga adik tenang disana. InsyaAllah. 

p/s : selamat hari raya. maaf zahir batin. :) 

3 comments

zuezul said...

Dayang,

tak sedar time flies sgt lah laju mcm unifi.......hahaha
eh, i actually memang tunggu sgt kek lumut and lapis u tau..sbb i seriously memang tak pernah makan kek lumut...tapi tak pe..sbb u preggy i maafkan lah...i faham keadaan u..huhu..nanti jgn lupa tau..i tak kire..nak gak rase..huhu

D Yatie said...

hahaha...unifi pun tak selaju masa yg flies tu tau...

huhuhu...sian u kan...hr tu dah pos, pos malaysia lak gedik2 auw. haish. insyaAllah dear, will try as much as I can to fulfill my promise and menu mengidam u before I beranak...ehe...siapa tahu kan? just after u eat them then suddenly u disahkan preggy...auw! really can't wait that sweetest moment of u & shx rnz. :)

cheq sue dieyha said...

selamat hari raya aidiladha juga bt yati.semoga baby dan yati sihat sllu yea...

Blog design by Rainy Day