Pages

Nov 18, 2011

Hamil : Apa Kata Baby? :)

Hai.

Cik Isteri : Budak ni kan, bila dia gerak-gerak saya ingin nak tahu yang mana kaki, tangan.
Encik Suami : Tanya lah dia.
Cik Isteri : Banyaklah. Tapi yang penting dia baby girl.
Encik Suami : Eh, kenapa pulak? Dia boy.
Cik Isteri : Eleh, kenapa pulak?
Encik Suami : Saya tahu lah. Kenapa nak girl?
Cik Isteri : Sebab nanti boleh pakaikan baju comel-comel.
Encik Suami : Dah tu boy tak boleh pulak?
Cik Isteri : Bukan tak boleh tapi baby girl banyak baju, leh ikat rambut.
Encik Suami : Yelah, bila dah besar awak tak nak sikat rambut dia.
Cik Isteri : La, dah besar tu dia dah pandai.
Encik Suami : Tak. Boy. Nanti boleh tolong saya buat kereta.
Cik Isteri : Ceh! Cuba awak tanya dia, dia boy ke girl.
(both giggle)
(encik suami touch my tummy)
Encik Suami : Kalau girl gerak sekali, kalau boy gerak dua kali.
(we both waiting with patient - konon!)
Cik Isteri : Haha. See. Dia tak nak gerak. Dia tak suka awak. Haha.
Encik Suami : Eleh. Dia confuse. Ayah aku nih tanya aku lelaki perempuan lah pulak.
Cik Isteri : Haha. 
Encik Suami : Yelah, dia mana lah tahu.
(encik suami alihkan tangan)
(few minutes after, saya rasa macam ada movement)
Cik Isteri : Kalau boy tadi gerak berapa kali?
Encik Suami : Dua kali. Kenapa?
Cik Isteri : Tak ada apa.
(buat muka toye)
Encik Suami : Tipu. Dua kali kan. Haha. Dah cakap boy.
Cik Isteri : Mana ada. 
Encik Suami : Saya tahu lah.
Cik Isteri : Ok cuba buat sekali lagi.
(encik suami sentuh tummy dan repeat the samething)
Encik Suami : Kalau girl gerak sekali, kalau boy gerak dua kali.
(i thought baby tak akan buat any movement as usual bila encik suami nak rasa dia gerak)

Lebih kurang 3 minit : encik suami setia letakkan tangannya diatas perut. Dan....

GIRL?

BOY?

.BABY GERAK DUA KALI.
.ENCIK SUAMI KETAWA SUKA HATI.
.WALLAHHUALAM.

3 comments

zuezul said...

mommy zue pray move sekali..hehehe
i nak gigirl..boleh beli baju comel2 kan...hehehe

D Yatie said...

kan? kan?
i pun hrp baby move sekali mlm td..
sekali dia move 2 kali..
hahaha...

cheq sue dieyha said...

saya sendiri kalau diizinkan nak baby girl,nnti blh jg adiknya plak.hehehe...:P

Blog design by Rainy Day