Pages

Nov 16, 2011

Hamil : 30 Weeks - Sakit Pinggang!

Hai.

Minggu yang ke-30. Pejam celik pejam celik, tinggal 10 minggu menuju minggu yang ke-40. Lepas 10, 9 kemudian 8, then 7, lepas tu 6, after that 5 dan.....tup tup dah kena masuk wad. Tiba-tiba hati dup dap. Isk. Isk. Isk. Honest, saya ada sedikit takut + gementar. Semoga dipermudahkan segalanya oleh Allah SWT. 

Actually, sejak pagi Ahad lepas saya mengalami sakit pinggang terlampau. Sakit sangat-sangat ok tapi gigih juga goreng bihun untuk encik suami. Motif, nak lupakan rasa sakit tersebut tapi tak boleh blah. Tak tahu kenapa. Bangun tidur saya cuci pinggan mangkuk. Masa cuci pinggan mangkuk tu dah terasa dah tapi buat-buat bodoh je. Orang kata, jangan layan sangat sakit kan. Itu yang jadi melarat-larat. But, tak menjadi langsung. I am seriously in pain. Bila tak boleh tahan, SMS mak. Mak buat saya jadi risau. Mak cakap lebih kurang macam ni, 'jangan nak sakit2 je. rasa2 kalau tambah kuat sakit. kamu dah 7 bulan ke?' Kemudian, mak SMS lagi, 'takut tanda2 nak beranak.'

Ok, kalau kamu kat tempat saya of course kamu pun jadi takut. Betul tak? Mak pesan jangan suruh encik suami pergi jauh-jauh. Sebagai seorang yang tak berpengalaman, sudah tentu kami suami isteri jadi kalut. Saya sibuk dok cari segala bagai info dalam internet tentang kelahiran pra-matang dan tanda kelahiran bagai. So, tak dilupakan juga kepada cara-cara nak sembuhkan sakit pinggang yang melampau dan juga wajib - punca kepada sakit pinggang. Sakit ok! Tak terkata. Nak move to the left or right memang rasa macam Ya Allah, suffer sangat. Itu belum lagi nak bangkit dari pembaringan orang kata. I've to move slowly dengan pelbagai aksi to make sure yang at least masa nak bangun tu, kurang sedikit rasa sakit.

At last, encik suami ajak keluar so we went to JJ (no other best place to enjoy ourselves) kemudian saya berlama-lama di MPH dan grab satu buku - MALAYSIA KITA. Haha. Tekanan bila saya menulis tajuk buku pink cover tersebut. Before balik, kami pergi mengenyangkan perut di Food Court dengan Claypot Rice (cik isteri) dan Nasi Goreng Udang (encik suami). And ssshhhh! I've to pretend like I'm okay supaya encik suami tak susah hati. Masa itu, saya baru tahu kenapa selalu jumpa ibu-ibu mengandung jalan sambil pegang belakang pinggang. Haha. And now, I am one of them too. Kena jalan pegang pinggang. (=__=') Oh please, jangan nak imagine macam mana saya berjalan. Even me myself tak sanggup nak imagine bagaimana rupanya.

Ok la. Enough. Nak bercerita memang rasanya ada banyak benda tapi sekarang ni ting tong dengan akaun. I've to finish this by tomorrow. Janji pada diri sendiri. Haha. 

2 comments

suSuEmIMiE said...

HARAP SEMUANYA AKAN OK...TAKE CARE..:)

D Yatie said...

terima kasih puan susuemimie.. :)

Blog design by Rainy Day