Pages

Oct 28, 2011

Hidup : Wonderpet

Hai.

Malam ni encik suami tak ada di rumah. Beliau perlu ikut kem ko-kurikulum sekolah, maka tinggallah cik isteri bersendirian (mungkin). Tapi, bila mengenangkan encik suami bakal tak ada malam ni saya dah mula rasa sedih-sedih gitu. Oh, very la-di-dah punya orang kan? Haha. Entah. Mungkin perasaan ini normal bagi seorang isteri. Agaknya macam ini perasaan mak bila bapak dulu kena kerja malam. Rasa sunyi. Cuma mak dah ada anak-anak masa bapak perlu kerja waktu malam. Teheee~so, nanti-nanti nak korek apa kata mak tercinta. Itupun, kalau tak kena jeling sebab tanya soalan merepek. Haha. 

Ok, apa yang nak WONDERPET sangat tuh kan sampai jadi tajuk? Huhu. Actually terkenangkan juga nanti kena tinggalkan encik suami berbulan lamanya. Mungkin, hampir 4 bulan. Ya Allah, entah bagaimana perasaan saya pada hari kejadian itu nanti. Tak mustahil saya berdrama di LCCT air mata mengalir, hingus meleleh dan mata merah menyala. Mungkinkah? Atau saya cool sahaja sebab saya merupakan bakal mummy dan isteri yang supercool mengalahkan supermak yang cuma mampu berlari pantas. Cewah! Dalam tempoh tersebut, mungkin cuma 1 atau 2 minggu sahaja encik suami akan bersama saya dan bakal anak kami (InsyaAllah, semoga dipermudahkan olehNya) iaitu sebelum dan selepas saya bersalin. Encik suami perlu balik sana sebelum tarikh EDD saya, 23 Jan 2012. Semoga si kecil dengar nasihat mother supaya keluar semasa father dah ada bersama-sama kami disana. Hehe.

I've so many plans in mind bila terfikirkan encik suami tak ada di rumah esok. I just hope he'll let me stay at home by myself. Miracle. Miracle. Please come to me. Ahaks! TETAPI, plan tersebut macam kurang mengena sebab I plan to kukus kek lapis lagi. Malangnya, barang tak mencukupi kat rumah. Kereta satu lagi masuk bengkel. So, encik suami akan bawa si putih NAN pergi kem. Makanya, saya tak ada transport. Ada. Mr. Honda encik suami. Tapi, kedai runcit biasa kat depan tak mungkin ada bahan-bahan yang saya perlu. Isk! Isk! Isk! Hampa ok. Saya tak mahu hari saya penuh dengan kebosanan tanpa ada aktiviti. Blog? Haish! Bila saya bersemangat, broadband mula menyemput. Mahunya tidak tersemput-semput juga saya nak berkarya. Ecewah! Hotak Lu! :p

Lately, ada beberapa peristiwa yang agak mengecewakan / menghampakan berlaku. Biarpun cuma secara tidak langsung tapi turut juga berkaitan dengan diri saya. Entah. Adakalanya saya tertanya-tanya, why should this happen to you? Why don't you listen to my advice? Why? How? But still, soalan yang tidak akan terjawab oleh diri sendiri. Dan soalan yang juga tidak akan diutarakan kepada tuan badan. Tapi orang kata, time will heals everything. Ya, betul. Saya boleh lupakan semuanya apabila saya sibuk dengan kerja dan diri saya. Tapi bagi tuan badan, tak mungkin. Apa pun, saya doakan semoga semuanya baik-baik sahaja.

No comments

Blog design by Rainy Day