Pages

Sep 28, 2011

Hamil: Baby In Pink or Blue?

Hai.

Hari-hari semakin malas. Semakin malas hari-hari. 
KENAPA?

Tidak ada jawapan terbaik melainkan malas semata-mata. Tak perlu rasanya mahu memberi alasan sibuk, atau si kecil begitu aktif di dalam sana lantas membuatkan ibunya letih mahu menaip. Tak perlu. Tak perlu. Sebab bakal ibu tidak mahu memberi ribuan alasan lagi. Bakal ibu mahu berterus-terang, sesungguhnya penyakit M itu sukar diubati. Ecewah.

Perasan tak template dah tukar girly-girly gittew! Tambah lagi dengan lagu nasyid opick. Auw! Kita tambah aura girl-girl pink dekat baby. Mana tahu, usaha membuahkan hasil. Betul-betul baby girl is on the way. Siapa tahu? Saya pun tak tahu. Hehe. Sebut pasal usaha nih, siapa tahu masin jari jemari menaip 'anak-anak mother' nanti keluar twin. Siapa tahu kan? Sesungguhnya itu semua urusan Allah SWT. Saya tidak masuk campur. Lelaki atau perempuan, saya tidak kisah. Penting bagi saya agar cukup sifat, sempurna. Alhamdulillah. Twin atau tidak, itu juga bukan priority saya. Kalau dianugerahkan Allah twin, saya ucapkan Alhamdulillah. Sesungguhnya si kecil dalam perut comel saya merupakan anugerah Allah yang terindah, tidak ternilai dan sangat berharga. Lantas, kenapa saya perlu meminta-minta lagi? Betul tak?

Ramai yang tanya saya, baby boy or girl? Blue or pink? Ahaks! Jawapan saya buat masa ini, saya juga tak tahu boy or girl. Zulliana kata kalau jerawat penuh dapat baby girl. Mak kata kalau kita tak suka baby boy, baby akan sejenis dan begitu juga sebaliknya. Sulia kata kalau rajin masa mengandung, baby boy. As kata kalau rajin mengandung, baby girl. Ok. Ada banyak versi bab baby boy dan girl. Jadi, saya tak mahu terlalu memikirkan jantina si kecil. Apa yang penting bagi saya ialah sempurna sifatnya. Bukan tak mahu pergi scan, saya mahu. Sangat mahu. Tapi bukanlah semata-mata untuk tahu jantina. Ramai yang cakap, penting nak tahu baby boy or girl sebab senang nak beli baju. Saya pula akan cakap, ok tapi rasanya for safety kita beli baju dan kelengkapan yang warna bukan blue or pink. Tapi, as for baby - pink or blue it doesn't matter. Still cute what? Kan? Hehe. Biras saya kata dia dulu scan girl, tapi keluar boy. So, bagi saya tak perlu berharap. Apa yang penting terus berdoa agar si kecil sempurna sifatnya dan menerima anugerah Allah dengan berbesar hati serta penuh kesyukuran.

Lately, saya memang agak rajin memasak. Lebih rajin daripada biasa. Eh? Tak. Tak. Luar biasa sebenarnya. Mak cakap bagus, nanti anak kamu rajin buat kek lapis. Encik suami cakap pelik eh. Ok peeps! Agak-agak si kecil nih girl ke boy? Hehehe.

p/s : si kecil dah semakin membesar sebab perut mother dia juga dah mula menyerlah. haha. :D

No comments

Blog design by Rainy Day