Pages

Aug 16, 2011

Doa : Untuk Ibu dan Kandungannya

Assalammualaikum. Hai.
Salam 16 Ramadhan.

Separuh Ramadhan telah meninggalkan kita. Semoga ibadah puasa yang telah kita laksanakan diterima oleh Allah SWT. Amin Ya Rabb. Dan Alhamdulillah, Allah telah mempermudahkan saya dalam menjalankan ibadah puasa ini dengan jayanya. Alhamdulillah. 

Hari ini, saya nak kongsikan satu doa yang baik untuk ibu mengandung amalkan sepanjang kehamilan bagi kesejahteraan diri serta anak. Bila kita cari maklumat berkenaan dengan amalan-amalan dan doa-doa yang patut diamalkan, ada banyak yang disumbangkan. Ada juga yang berkata tiada doa khusus untuk ibu mengandung. Saya secara peribadi membuat kesimpulan sendiri : amalan terbaik untuk dilakukan ialah istiqamah dalam membaca ayat-ayat suci Al-Quran. Kalau mampu, khatam beberapa kali sepanjang tempoh 9 bulan si kecil berada dalam rahim ibu. InsyaAllah. 

Semalam, saya jumpa doa ini. Baik juga untuk kita amalkan dan saya kongsikan. Sebenarnya, tak kisah macam mana bentuk doa kita yang penting kita berdoa dengan rendah hati dan penuh rasa kehambaan. Allah Maha Mengetahui. Allah Maha Mendengar. Mari kita sama-sama amalkan. :)


p/s: esok cuti. hati bunga-bunga. balik nanti nak beli bahan untuk buat kuih melaka. insyaAllah.

No comments

Blog design by Rainy Day