Pages

May 19, 2011

Dapur: Kek Batik

Assalammualaikum. Hai.

Entah malam bila, saya jadi rajin untuk masak. Almost in the middle of the night, I done with the cake. Ahaks! Of course bukanlah kek yang perlu guna kaedah kukus mahupun bakar. Pengukus tak ada, oven pun tak ada lagi. =___=' Masak kek yang ringkas pun ok. Nasib baik rajin, kalau tidak kena tunggu pasar malam baru boleh merasa. Hihi. Actually, it was my first time. Bukan first time buat kek tapi first time buat kek batik. Haha. Ok2 fine! Saya memang kecoh! Setakat masak kek budak tadika pun boleh buat kan? =P

Taraaa!
=____='

Sudahlah wajahnya tak berapa nak elok, kualiti gambar pun tak elok = teruk! teruk! teruk! Tapi apa ada pada rupa sebab yang penting SEDAP. Haha. Siapa lagi nak puji diri sendiri kalau bukan diri sendiri kan? Hehe. Bawa sikit ke rumah mak mertua sebab bagi dekat budak kebal a.k.a budak gendut. Katanya, "kak yatie, tak ada rasa milo sangat. tak best. buat tak payah letak kopi." =___=' Haish! Budak-budak part nak makan benda manis memang nombor 1. Padahal kakaknya letak kopi (nescafe sebenarnya) sebab nak naturalkan sedikit rasa manis. Huhu.

p/s :
Itu je? 
Yup! Itu sahaja. Takkan lah goreng telur mata, rebus maggie dan telur dadar nak letak juga kot. 
Haha. Ok then, bye!

4 comments

Azreen Zunairah said...

wahh sedapnya...nak sikit..reen nak wat kek ni..tapi asyik tangguh2 je..huhuhu

D Yatie said...

ish! tak ada la sdp mana i buat...org lain buat msti sedap aje.. =P kek ni sng giler, macam masak lauk juga tpi masak kek ni pun nak kena ada mood...hehe...

Norasikin said...

Lepas ni boleh la buat kek-kek lain pulak. Bila dah ada oven, lagi meriah la dapur

D Yatie said...

InsyaAllah Norasikin...begitulah perancangannya...hehehe...

Blog design by Rainy Day