Pages

Apr 19, 2011

Sushi Oh Sushi

Assalammualaikum. Hai.

Sushi? Hehe. Zulliana! I dah makan sushi sekarang dan for the time being, I’m crazy with them. Macam dah terbiasa pula bila ke Tesco / Jusco, pergi merembat beberapa pieces sushi kegemaran. Tambah-tambah lagi encik suami rajin nak melayan (sebenarnya, nak tumpang sekaki dua kaki). I was like ‘eh, nak yang tu. yang tu pun nak. macam sedap je.’

Fine! Jangan nak kutuk-kutuk saya okay. Yes, saya memang kampungan sebab tu dulu rasa makanan-makanan luar tak kena langsung dengan tekak saya. Dan boleh pula rasa mahu muntah bila rasa makanan bernama sushi. Bau pun tak boleh tahan sangat. Saya jadi berlagak gila tak makan makanan orang luar ni. Buat muka euuwww. Haha. 

By the way, how does it begin? Kisahnya, saya sangatlah mencemburui encik suami yang selalu makan sushi dan saya tak ada benda nak makan. Dan buat kali kedua saya mencuba (pertama kali dulu saya rasa nak muntah), saya gagahkan diri untuk menikmati. Tekak tak terus menerima dengan mudahnya. Terus mencuba beberapa hari. 

Haha. Finally, beginilah jadinya saya yang tak boleh singgah Tesco & Jusco. Saya sangat menggemari yang oren-oren bulat-bulat kecil tu. Haha. Tak tahu nama, Zulliana dan encik suami cakap itu telur. Ngee. Then, tuna dan corn. Itu sahaja. Yang lain, tak lalu pula teman nengoknya. Kecuali yang ada sayur-sayur tu. Layan juga kadang-kadang.

Sumber : Google

Kalaulah saya didepan rak ini sekarang, pasti saya akan jadi 'gila' pilih sushi mana mahu dirembat. 
Dan bukan nak satu je, nak lebih.
=___='

5 comments

zuezul said...

auw auw auw..
ape cite nie..tetibe je boleh lahap sushi..adekah...????? jeng jeng jeng..dyg,kamu da lawan tokey eh?
ce cite ce cite..hehe

D Yatie said...

haish u ni...mana ada lah...
mr. f tgh berpuasa skrang ni...
hahaha...jgn risau...
tak lawan otai...hahahaha...

aiza aidir said...

wah..mcm best je...tetiba rasa lapar lak bila dah baca entry ni..kih..kih..

zuezul said...

wah...dah timing eh..hehe..good one la..tak pe..pas abes puasa,trus on la..mesti lekat nye..hehe

D Yatie said...

aiza ~ hahaha. bab makan, kalau tengok gambar terus jadi lapar...hihi...

zue ~ hak3...insyaAllah, kalau ada rezeki kan.. :))

Blog design by Rainy Day